Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Πρώτη ρωσική τοποθέτηση για τις συμφωνίες στην Ουάσιγκτον

ΜΟΣΧΑ.--

«Κλειδί» για τη σταθεροποίηση της Μέσης Ανατολής παραμένει η επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής διένεξης, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή την πρόσφατη υπογραφή συμφωνιών εξομάλυνσης των σχέσεων του Ισραήλ με ΗΑΕ και Μπαχρέιν.

«Σημειώνοντας τις προόδους στην εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και διάφορες αραβικές χώρες, δηλώνουμε πως το παλαιστινιακό πρόβλημα διατηρεί όλη τη βαρύτητά του», τονίζεται στην ανακοίνωση. Επισήμανε μάλιστα πως «θα ήταν λάθος να σκεφθούμε πως μπορούμε να αναμένουμε μια ισχυρή σταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή χωρίς την επίλυση του προβλήματος αυτού». Επιπλέον, έκανε έκκληση σε διάφορους παράγοντες για «συντονισμένες προσπάθειες» προς την επίτευξη αυτού του σκοπού. Αναφέρεται δε τέλος η ετοιμότητα της Μόσχας να συνεργαστεί για την εξεύρεση λύσης στο πλαίσιο του λεγόμενου «Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή» (ΗΠΑ, ΟΗΕ, ΕΕ, Ρωσία) σε συνεννόηση με τον Αραβικό Σύνδεσμο.

Νωρίτερα, χτες, αξιωματούχοι σε Ισραήλ και ΗΑΕ ανακοίνωσαν συμφωνία αύξησης των διμερών εμπορικών σχέσεων, μεταξύ άλλων, στον τομέα εμπορίας διαμαντιών, με το άνοιγμα «Ισραηλινού Ανταλλακτηρίου Διαμαντιών» στο Ντουμπάι και το άνοιγμα «Κέντρου Πολυ-Εμπορευμάτων Ντουμπάι» στο Ραμάτ Γκαν του Τελ Αβίβ.

  • Αγνωστοι ένοπλοι πυροβόλησαν χτες το απόγευμα θανάσιμα τρεις νεαρούς Παλαιστίνιους, δύο γυναίκες και έναν άνδρα, κοντά σε φυλάκιο του ισραηλινού στρατού στη βορειοδυτική Βηθλεέμ της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης. Τοπικά ΜΜΕ επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες μετέδωσαν πως οι δράστες ήταν τέσσερις και επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο δίχως αριθμούς κυκλοφορίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ