Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Οι Μάγισσες του Σάλεμ» στο θέατρο

Μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας ξεκινάνε να «εμφανίζονται» οι παραστάσεις που προγραμματίζεται να ανέβουν στη χειμερινή σεζόν. Μια από αυτές είναι και οι «Οι Μάγισσες του Σάλεμ» ή αλλιώς «Η Δοκιμασία» του σπουδαίου Αμερικανού συγγραφέα Αρθουρ Μίλερ, που πρόκειται να ανέβει τον Νοέμβρη στο Θέατρο «Εμπορικόν» σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη.

Ο Μίλερ ανέβασε το 1953 στο Μπρόντγουεϊ το έργο «The Crucible». Στόχο είχε να καταγγείλει την αντικομμουνιστική υστερία που επικράτησε στις ΗΠΑ την εποχή του μακαρθισμού, διωκόμενος και ο ίδιος. Ηταν πολλοί οι διανοούμενοι και καλλιτέχνες που κατηγορήθηκαν για τη διείσδυση της κομμουνιστικής προπαγάνδας στη βιομηχανία του θεάματος και βρέθηκαν στη «μαύρη λίστα». Για δύο σχεδόν δεκαετίες εκατοντάδες άνθρωποι ανακρίθηκαν, κατηγορήθηκαν χωρίς αποδείξεις, άλλοι φυλακίστηκαν και άλλοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, χάνοντας τις δουλειές τους.

Ο Μίλερ έγραψε μια αλληγορία με στόχο να καταγγείλει στον αμερικάνικο λαό και αυτός με τη σειρά του να καταδικάσει στη συνείδησή του και να αντισταθεί στις δίκες και καταδίκες ανθρώπων από τον μακαρθισμό. Η υπόθεση του έργου βασίζεται σε μια πραγματική ιστορία: Στη δίκη των μαγισσών που έγινε στο χωριό Σάλεμ της Μασαχουσέτης το 1692...

Παίζουν οι Νικήτας Τσακίρογλου, Ακης Σακελλαρίου, Ιωάννα Παππά, Ρένια Λουιζίδου, Γιάννης Καλατζόπουλος, Γεράσιμος Σκαφίδας κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ