Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Καλεί σε νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα

Σε κινητοποίηση στα Προπύλαια και στη συνέχεια στο υπουργείο Εργασίας καλεί ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος τη Δευτέρα 21 Σεπτέμβρη, στις 11.30 π.μ., με βασικά συνθήματα να ανασταλούν τα χρέη σε εφορία, τράπεζες, ΔΕΚΟ, να επιδοτηθούν όλοι οι μακροχρόνια άνεργοι.

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, σημειώνει ότι «σφίγγουν ακόμα περισσότερο τη θηλιά για τον κλάδο μας». Υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι την ίδια στιγμή «η κυβέρνηση ψηφίζει στη Βουλή τη διάταξη που προβλέπει ενίσχυση καλλιτεχνών - δημιουργών με 534 ευρώ για Σεπτέμβρη, Οκτώβρη» με την προϋπόθεση να έχουν γραφτεί στο «μητρώο καλλιτεχνών». Ομως, όπως αναφέρει ο ΠΜΣ, σύμφωνα με την ειδική έκθεση του υπουργείου Οικονομικών, προβλέπεται το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ για την ειδική αποζημίωση καλλιτεχνών - δημιουργών αλλά και των ξεναγών και των τουριστικών οδηγών. «Λαμβάνοντας υπόψη το ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΥΠΠΟ οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό ξεπερνούν τους 100.000 και πως η δέσμευση του υπουργείου Εργασίας ήταν τα 1.070 ευρώ ενίσχυση για τους μήνες Σεπτέμβρη και Οκτώβρη και κάνοντας μια απλή διαίρεση αποδεικνύεται πως αυτή την επιδότηση θα την λάβουν μόνο 20.000 εργαζόμενοι, από όλες τις ειδικότητες (μαζί με τους ξεναγούς και τους τουριστικούς οδηγούς). Με απλά λόγια, μόλις το 20% του κλάδου θα είναι δικαιούχοι της έκτακτης ενίσχυσης», υπογραμμίζει ο Σύλλογος.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν τη θέση του ΠΜΣ για το περίφημο «μητρώο καλλιτεχνών». «Καταλαβαίνουμε πως ακριβώς μέσα από αυτό το εργαλείο θα αποφασιστεί με καθαρά λογιστικούς όρους ποιος είναι και ποιος δεν είναι επαγγελματίας, και όλως "τυχαίως" οι επαγγελματίες θα είναι περίπου 20.000», σημειώνει χαρακτηριστικά ο ΠΜΣ, προσθέτοντας πώς στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η αντιπολιτευτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, «που λέει πως η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο, προσπαθώντας να παρουσιάσει σαν αιτία της επίθεσης που δεχόμαστε την ανικανότητα και την έλλειψη ευαισθησίας».

Ο ΠΜΣ αναφέρει πως η μόνη απάντηση θα είναι η ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση του κλάδου και η κλιμάκωση των αγωνιστικών του διεκδικήσεων. «Η κυβέρνηση να ικανοποιήσει εδώ και τώρα τα δίκαια αιτήματα των σωματείων μας. Εμπιστευόμαστε τις δικές μας δυνάμεις, συσπειρωνόμαστε στο Σωματείο μας. Μόνο με τους αγώνες μας θα διασφαλίσουμε την επιβίωσή μας στον δύσκολο χειμώνα που έρχεται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ