Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την ένταση της καταστολής

Τη νέα επιχείρηση αστυνομικής βίας που στήθηκε στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης και ολοκληρώθηκε με 51 συλλήψεις ατόμων από τον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο καταγγέλλει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Η επίθεση της αστυνομίας εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής πορείας, στη Νέα Παραλία και με πρόσχημα την αναγραφή συνθημάτων στον περίβολο του μνημείου του Λευκού Πύργου και μπροστά από το Βασιλικό Θέατρο.

Προχώρησε στη σύλληψη 51 ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κατά περίπτωση, για διατάραξη κοινής ειρήνης, σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και δημόσιων συναθροίσεων καθώς και για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την αστυνομική βία και τις μαζικές συλλήψεις και σημειώνει: «Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί στα συνεχιζόμενα περιστατικά αστυνομικής βίας με ευθύνη της κυβέρνησης. Ο λαός και η νεολαία να καταδικάσουν την ένταση της καταστολής και τον αυταρχισμό, τους συνεχείς κατασταλτικούς νόμους της κυβέρνησης, όπως τον πρόσφατο για τις "δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις", με ακόμα πιο μαζικούς και αποφασιστικούς αγώνες για τη διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ