Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 2020 - Κυριακή 20 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Διαμαρτυρία στο 4ο Γυμνάσιο για τον τρόπο διαχείρισης του κρούσματος κορονοϊού από την κυβέρνηση

Σε τρίωρη στάση εργασίας, τις 3 πρώτες ώρες του ωραρίου, προχώρησαν την Παρασκευή οι εκπαιδευτικοί στο 4ο Γυμνάσιο Κερατσινίου, όπου εντοπίστηκε κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή, διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο διαχείρισης του συγκεκριμένου περιστατικού από τους αρμόδιους φορείς και επισημαίνοντας την ευθύνη τους για τις επιπτώσεις στην υγεία ολόκληρης της σχολικής κοινότητας.

Οπως αναφέρει ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, παρότι από το απόγευμα της Δευτέρας 14 Σεπτέμβρη, ο διευθυντής της σχολικής μονάδας ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων Παιδείας και Υγείας ότι μαθητής βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, έλαβε την προφορική (όχι γραπτή) διαβεβαίωση πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Γι' αυτόν το λόγο συνέστησαν να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία ως έχει, δηλαδή το σχολείο να λειτουργήσει κανονικά και να μην ενημερωθούν γονείς - κηδεμόνες - μαθητές, καθώς ισχυρίστηκαν πως μία τέτοια ενέργεια θα προκαλούσε αναστάτωση! Επίσης, να μην παρθεί κανένα επιπλέον μέτρο, πλην του εκ νέου καθαρισμού των επιφανειών των θρανίων του τμήματος στο οποίο φοιτά ο μαθητής.

Το ίδιο απόγευμα, ο διευθυντής ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς που - βάσει του ωρολογίου προγράμματος - είχαν μπει στο συγκεκριμένο τμήμα και το πρωί της Τρίτης 15 Σεπτέμβρη, ενημέρωσε και το Σύλλογο Διδασκόντων για το συμβάν.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων εξέφρασε τον προβληματισμό του, την ανησυχία του και την ομόφωνη διαφωνία του ως προς την προφορική σύσταση της Επιτροπής, ενημέρωσε την ΕΛΜΕ Πειραιά και ζήτησε την άμεση ενημέρωση των γονέων - κηδεμόνων των μαθητών και την ενδελεχή απολύμανση όλων των χώρων του σχολείου, όπως απαιτεί το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Η απολύμανση τελικά πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη, μετά τη λήξη του διδακτικού ωραρίου.

Παράλληλα, ο Σύλλογος πρότεινε την αναστολή λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος, όπως προβλέπεται από τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ. Ωστόσο, μέχρι και χτες, το σχολείο λειτούργησε κανονικά και δεν υπήρξε καμία έγγραφη οδηγία των αρμόδιων οργάνων για τους περαιτέρω χειρισμούς.

Την επικίνδυνη στάση των υπουργείων Παιδείας και Υγείας κατήγγειλε η ΕΛΜΕ Πειραιά, που κήρυξε στάση εργασίας απαιτώντας την άμεση λήψη μέτρων, την πραγματοποίηση ιχνηλάτησης και τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που ήρθαν σε επαφή με το μαθητή που νόσησε, τη μείωση του αριθμού των μαθητών στην τάξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ