Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΛΕΙΣΤΟ TAΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ
Μετέφεραν πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς να γνωρίζουν αν υπάρχει κρούσμα

Στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ στο Π. Φάληρο, όπου διαμένουν προσωρινά πρόσφυγες από δομές φιλοξενίας της Αττικής, βρέθηκε το Σάββατο κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον περιφερειακό σύμβουλο Αττικής Κωστή Παναγιώτου και την δημοτική σύμβουλο Π. Φαλήρου Μαριλίνα Αντωνιάδου.

Με αφορμή την κακοκαιρία «Ιανός», το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές, μετέφερε στις εγκαταστάσεις του ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ 778 πρόσφυγες από τις δομές φιλοξενίας της Μαλακάσας, του Σχιστού και του Ελαιώνα.

Η αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης», συνομιλώντας με τους υπεύθυνους, διαπίστωσε ότι δεν γνωρίζουν αν υπάρχει κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19 από τους πρόσφυγες που βρίσκονται στοιβαγμένοι εκεί, καθώς επίσης και ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για να γίνουν τεστ. Μετά την ολιγοήμερη παραμονή τους στο χώρο του ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ, οι πρόσφυγες θα επιστρέψουν πάλι πίσω στις διαφορετικές δομές φιλοξενίας από τις οποίες μεταφέρθηκαν, με κίνδυνο, αν έχουν εκτεθεί στον κορονοϊό, να πολλαπλασιαστούν τα κρούσματα σε όλες τις δομές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ