Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Παραμένουν «υγειονομικές βόμβες» τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Αμεση αύξηση δρομολογίων, προσλήψεις και ενίσχυση του στόλου απαιτεί το ΠΑΜΕ

Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για το καθημερινό σκηνικό συνωστισμού στα ΜΜΜ (φωτ. από το μετρό στο Σύνταγμα χτες, πριν από τις 8 το πρωί)
Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για το καθημερινό σκηνικό συνωστισμού στα ΜΜΜ (φωτ. από το μετρό στο Σύνταγμα χτες, πριν από τις 8 το πρωί)
Την απαίτηση να πάρει η κυβέρνηση εδώ και τώρα μέτρα πρόληψης και προστασίας για τους επιβάτες και τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς προβάλλει το ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας τις εικόνες συνωστισμού που καταγράφονται καθημερινά στα μέσα, δύο μέρες μετά την εφαρμογή των περιβόητων νέων μέτρων για την Αττική.

«Οι σημερινές εικόνες στους σταθμούς και στις στάσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς δεν είναι στημένες», σημειώνει το ΠΑΜΕ. «Είναι η καθημερινότητα για χιλιάδες εργαζόμενους, νεολαίους, συνταξιούχους που συνωστίζονται κυριολεκτικά σαν σαρδέλες. Η τραγική κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε συνθήκες πανδημίας, τα έχει μετατρέψει σήμερα σε "υγειονομικές βόμβες", σε μέρη υπερμετάδοσης του ιού. Η κυβέρνηση να σταματήσει να δείχνει με το δάχτυλο τους νέους και τους εργαζόμενους, να τελειώνει το παραμύθι της "ατομικής ευθύνης" και να πάρει εδώ και τώρα άμεσα μέτρα πρόληψης και προστασίας τόσο για τους επιβάτες που βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές τους όσο και για τους εργαζόμενους του κλάδου, που υποφέρουν».

Το ΠΑΜΕ απαιτεί:

  • Να αυξηθούν τώρα τα δρομολόγια στα ΜΜΜ ιδίως τις ώρες αιχμής
  • Εδώ και τώρα να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα
  • Επισκευή και ανανέωση του στόλου με αγορά οχημάτων για να καλύψουν τις ανάγκες σε όλη τη χώρα
  • Μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%
  • Επίταξη των ΚΤΕΛ και άλλων ιδιωτικών μέσων για την ικανοποίηση έκτακτων αναγκών στη μεταφορά.
Πρόκληση και εμπαιγμός...

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί, με δηλώσεις όπως αυτές που έκανε χτες ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ν. Παπαθανάσης, για τα δρομολόγια του μετρό. Την ώρα που 7 μήνες μετά την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα καταγράφονται χρόνοι αναμονής 13 λεπτών σε ώρες αιχμής (!), ο υφυπουργός χωρίς ίχνος ντροπής ισχυρίστηκε ότι «η αλλαγή των χρονοαποστάσεων δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Εγινε μεγάλη προσπάθεια από το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και από τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ έτσι ώστε να βελτιώσει τη συχνότητα των συρμών και έχουμε μια σημαντική βελτίωση»...

Κι αυτό όταν η κυβέρνηση είχε ισχυριστεί το Μάη, δηλαδή πριν από 4 μήνες, ότι ο χρόνος αναμονής θα ήταν 6 - 7 λεπτά, ενώ την ευθύνη για την κατάσταση στα ΜΜΜ φέρουν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ.

Εμπαιγμό αποτελεί και το χτεσινό δελτίο Τύπου της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, που, σε μια νέα... «έμπνευση», αποδίδει τις καθυστερήσεις δρομολογίων στον ηλεκτρικό σε βανδαλισμούς συρμών, οι οποίοι συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα (;) με αποτέλεσμα την απόσυρσή τους για να επισκευαστούν...

Αντί η κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για πύκνωση των δρομολογίων, μόνιμες προσλήψεις κ.ο.κ., επιστρατεύει τέτοιους προκλητικούς ισχυρισμούς και συνεχίζοντας την πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων αξιοποιεί την κατάσταση για να προωθήσει τη μεγαλύτερη εμπλοκή των ιδιωτικών επιχειρήσεων στις αστικές συγκοινωνίες, σε βάρος του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ