Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Εκλογές για Περιφερειακά Συμβούλια

«Αντοχές» εκτιμάται ότι έδειξε ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Ιταλία, μετά τις εκλογές που έγιναν για την ανάδειξη νέων Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων σε ορισμένες περιοχές στην Ιταλία. Το βασικότερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η ευρωσκεπτικιστική «Λέγκα» του Ματέο Σαλβίνι, επικράτησε στις Περιφέρειες Βένετο (που θεωρείται και προπύργιό της), Λιγουρία και Μάρκε, ωστόσο δεν κατάφερε να συγκεντρώσει πλειοψηφίες αλλού. Σε Καμπανία, Απούλια και Τοσκάνη επικράτησαν «κεντροαριστεροί» υποψήφιοι. Να σημειωθεί όμως ότι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, Δημοκρατικό Κόμμα (PD) και «Κίνημα 5 Αστέρων», δεν «κατέβασαν» κοινούς υποψηφίους παρά μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στη Λιγουρία.

Επιπλέον, σε δημοψήφισμα που έγινε για τη μείωση των μελών της Βουλής (από 630 σε 400) και της Γερουσίας (από 315 σε 200), το 69,64% των συμμετεχόντων ενέκρινε τις αλλαγές και το 30,36% τις απέρριψε.

Αξίζει να καταγραφεί ότι τόσο στη «Λέγκα» όσο και στο PD υπήρξαν τμήματα που διαφοροποιήθηκαν από την κεντρική γραμμή στήριξης της «μεταρρύθμισης» και τάχθηκαν υπέρ του «όχι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ