Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ
Καταγγελία για τη διαχείριση κρούσματος κορονοϊού

Προβληματισμό και πολλά ερωτήματα προκαλεί επώνυμη καταγγελία που έγινε στον «Ριζοσπάστη» από εργαζόμενο στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου Ευβοίας σχετικά με τη διαχείριση επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού, το οποίο πριν από τη διακομιδή του σε νοσοκομείο της Αθήνας είχε νοσηλευτεί για λίγες ώρες στο ΚΥ Μαντουδίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, την προηγούμενη Τρίτη, 15/9, ασθενής από περιοχή της βόρειας Εύβοιας μεταφέρθηκε στο ΚΥ Μαντουδίου με συμπτώματα που δεν παρέπεμπαν σε κορονοϊό. Αφού εξετάστηκε από τους εφημερεύοντες γιατρούς, λίγες ώρες αργότερα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου του έγινε τεστ κορονοϊού και βγήκε θετικό.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, το ΚΥ Μαντουδίου ενημερώθηκε γι' αυτήν την εξέλιξη, όχι όμως το σύνολο των εργαζομένων (νοσηλευτές, γιατροί, καθαριότητα), που συνέχισαν να εργάζονται κανονικά, να εξετάζουν ασθενείς και να επισκέπτονται αγροτικά ιατρεία της περιοχής.

Παράλληλα, ακόμα και μετά την ενημέρωση για επιβεβαιωμένο κρούσμα στο ΚΥ Μαντουδίου, δεν λήφθηκε κανένα μέτρο, όπως απολύμανση του χώρου και μαζικά τεστ στους εργαζόμενους και σε όσους είχαν εμπλοκή με τη διαχείριση του συγκεκριμένου ασθενούς. Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια καταγγελία, δεν υπήρξε καμία συγκεκριμένη απάντηση στο ερώτημα γιατί δεν ενημερώθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ