Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Συγκέντρωση και εξόρμηση για την ενημέρωση των ασθενών

Μέχρι έξω από το νοσοκομείο έφτανε χτες η ουρά των ασθενών στον «Ευαγγελισμό»
Μέχρι έξω από το νοσοκομείο έφτανε χτες η ουρά των ασθενών στον «Ευαγγελισμό»
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΤΕΠ του «Ευαγγελισμού» προχώρησαν χτες οι ειδικευόμενοι γιατροί και άλλοι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, με απόφαση της συνέλευσης των ειδικευόμενων, με αιχμή τα προβλήματα που οξύνονται στο φόντο και της πανδημίας. Με τις ανακοινώσεις τους ενημέρωσαν τους ασθενείς που περίμεναν υπομονετικά να εξεταστούν ότι παρά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης περί «θωράκισης» του ΕΣΥ, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Ειδικά για την επαναλειτουργία της κλινικής Covid τις τελευταίες δυο βδομάδες, καταγγέλλουν ότι αυτή έγινε ξανά με «εντέλλεσθε» της διοίκησης για μετακινήσεις προσωπικού από άλλες κλινικές (Παθολογικό, Πνευμονολογικό, Δερματολογικό, Νεφρολογικό, Καρδιολογικό κ.λπ.) για να καλύψει τις βάρδιες στα τμήματα Covid, δημιουργώντας μεγάλα κενά στις κλινικές από τις οποίες αποσπώνται οι γιατροί, με αποτέλεσμα όσοι μένουν πίσω να κάνουν 9 - 10 εφημερίες το μήνα, ενώ σε δεύτερη μοίρα μπαίνει και το κομμάτι της εκπαίδευσης των ειδικευόμενων.

Επιπλέον, η δημιουργία των νέων τμημάτων Covid γίνεται στη θέση κλινικών που αναστέλλεται η λειτουργία τους (Ουρολογική, Καρδιοχειρουργική κ.ά.), ενώ η μεγάλη έλλειψη προσωπικού έχει ως αποτέλεσμα να λειτουργούν οι μισές αίθουσες χειρουργείων, με τις λίστες αναμονής των ασθενών να εκτοξεύονται.

Κι όλα αυτά στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, το οποίο εξυπηρετεί χιλιάδες ασθενείς για επεμβάσεις (καρδιοχειρουργικές, νευροχειρουργικές κ.ά.), που η αναστολή τους το επόμενο διάστημα είτε θα οδηγήσει τους ασθενείς αυτούς στον ιδιωτικό τομέα (βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη για να βρουν την υγειά τους) είτε θα αυξήσει τη θνητότητα στους χρονίως πάσχοντες.

Τέλος, χτες η Γενική Συνέλευση των γιατρών στο Νοσοκομείο Νίκαιας ομόφωνα δήλωσε ότι αδυνατεί πλέον να δέχεται επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, λόγω της υποστελέχωσης και της έλλειψης των αναγκαίων υποδομών του νοσοκομείου. Το υπουργείο Υγείας, διανέμοντας την ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου, προπαγανδίζει ότι «προχώρησε σε αύξηση των κλινών (...) από 30 (12 θετικών και 18 υπόπτων που διέθετε το νοσοκομείο μας μέχρι το Σάββατο 19/9/2020) σε 40 (30 θετικών και 10 υπόπτων) προκειμένου να αντεπεξέλθει στις ανάγκες νοσηλείας του λεκανοπεδίου».

Ωστόσο, και στο Νοσοκομείο Νίκαιας δεν έγιναν επιπλέον προσλήψεις προσωπικού, η δε αύξηση των κλινών προέρχεται από την αρπαγή κρεβατιών που προορίζονταν για άλλες νόσους, οι οποίες φυσικά δεν σταμάτησαν να υπάρχουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ