Παρασκευή 4 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Με απολύσεις ξεκίνησε η χρονιά

Με απολύσεις ξεκίνησε η καινούρια χρονιά για τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σύμφωνα με καταγγελίες της «Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων» (ΕΣΗΕΠΗΝ), της «Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας» (ΕΣΗΕΘΣΕΕ) και της «Ενωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας» (ΕΤΙΤΒΕ), οι τηλεοπτικοί σταθμοί «Κρήτη TV», «ET 3» και «ALPHA» απέλυσαν παράνομα και καταχρηστικά δύο δημοσιογράφους και τέσσερις τεχνικούς.

Ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, η Διοίκηση του «ALPHA», παραμονή Πρωτοχρονιάς, προχώρησε στην απόλυση 3 τεχνικών και 1 διοικητικού υπαλλήλου και απείλησε τους υπόλοιπους 22 εργαζόμενους (δημοσιογράφους, κλπ.) πως θα απολυθούν όλοι, αν δεν αποδεχτούν τη μετάταξή τους στον άλλο τηλεοπτικό σταθμό του Ομίλου, τον «COSMO TV», που εκπέμπει από τη Θεσσαλονίκη. Συνολικά, στον «ALPHA» απασχολούνται 27 εργαζόμενοι, στον «COSMO TV» 20 και άλλοι 5 στο δορυφορικό «ALPHA DIGITAL». Αυτή η εξέλιξη ήρθε να επιδεινώσει την ήδη άσχημη κατάσταση στο χώρο των ΜΜΕ στη Θεσσαλονίκη, και γίνεται σε περίοδο που έχουν εξαγγελθεί δεκάδες άλλες απολύσεις στο συγκρότημα των εφημερίδων «Μακεδονία - Θεσσαλονίκη». Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι ξεπερνούν τις 180 οι «μειώσεις προσωπικού» στο συγκρότημα Λαμπράκη.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) υπογραμμίζει ότι δε θα επιτρέψει την εφαρμογή εκβιαστικών πρακτικών, για απεμπόληση νόμιμων εργασιακών και οικονομικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, παραβιάζοντας τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Μιλά για ενορχηστρωμένη αντιδημοσιογραφική επίθεση από την κρατική και ιδιωτική εργοδοσία και καλεί σε αγωνιστικό συναγερμό όλους τους δημοσιογράφους και τους άλλους εργαζόμενους σε όλα τα ΜΜΕ. Η ΠΟΕΣΥ, «μαζί με τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις Συντακτών και Τεχνικών, αξιώνει την άμεση επαναπρόσληψη των απολυθέντων και στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες των Ενώσεων, για δικαστική αντιμετώπιση» και γνωστοποιεί ότι θα συγκαλέσει εκτάκτως τη Συντονιστική Επιτροπή των Ενώσεων όλων των εργαζομένων σε όλα τα ΜΜΕ «για κοινή μαχητική αντιμετώπιση της νέας εργοδοτικής επίθεσης με οριστικό φραγμό στις απολύσεις και ουσιαστική αναβάθμιση της Ενημέρωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ