Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ
Πλατύ άνοιγμα με εξορμήσεις και περιοδείες

Με παρεμβάσεις και αγωνιστικές πρωτοβουλίες συνεχίζουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις τη δράση τους μπροστά στο πανεργατικό συλλαλητήριο που έχει αποφασιστεί για τις 13 Οκτώβρη στην Αθήνα.

Με συσκέψεις, συνελεύσεις και περιοδείες απευθύνουν αγωνιστικό κάλεσμα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, σε κάθε εργαζόμενο και τίμιο συνδικαλιστή. Παράλληλα οργανώνουν κινητοποιήσεις για τα οξυμένα προβλήματα και την επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, όπως είναι η σημερινή απεργία των ναυτεργατών και η μέρα δράσης για τους εργαζόμενους σε Επισιτισμό - Τουρισμό τη Δευτέρα 28/9.

Τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί οι εξής συσκέψεις και συνελεύσεις:

-- Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καλεί σε σύσκεψη σωματείων και φορέων σήμερα, στις 7 μ.μ., στο Θεατράκι στη Μαρίνα.

-- Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας προχωρά σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 27/9, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (έναντι ΟΤΕ) στο Περιστέρι (πλησίον σταθμού μετρό «Αγ. Αντώνιος»).

-- Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλεί σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 27/9, στις 9 π.μ., στα γραφεία του (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος).

Περιοδείες σε κλάδους και χώρους δουλειάς

Παράλληλα, για να φτάσει πλατιά το κάλεσμα στο πανεργατικό συλλαλητήριο, συνδικαλιστικές οργανώσεις διαμορφώνουν πρόγραμμα εξορμήσεων και περιοδειών.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής προχωρά σε εξορμήσεις στους εξής χώρους: Σήμερα Πέμπτη στους εργαζόμενους στο δημαρχείο Λυκόβρυσης - Πεύκης. Την Παρασκευή 25/9 στους δήμους Κορυδαλλού (γκαράζ και πράσινο), Πετρούπολης (γκαράζ), Πεντέλης (αποθήκη και δημαρχείο), Λυκόβρυσης - Πεύκης (γκαράζ). Τη Δευτέρα 28/9 στο δήμο Βριλησσίων (καθαριότητα). Την Τρίτη 29/9 στο δήμο Κηφισιάς (δημαρχείο και αμαξοστάσιο).

Το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος έχει διαμορφώσει το εξής πρόγραμμα εξορμήσεων: Την Παρασκευή 25/9 στο Βυρσοδεψείο Βασιλειάδη. Το Σάββατο 26/9 στα Βιομηχανικά Πλυντήρια «Spick and Span» και «Λέμη» και σε φασονατζίδικα Ιματισμού. Τη Δευτέρα 28/9 σε «BSB» και τσαγκαράδικα στου Ρέντη. Την Τρίτη 29/9 σε «Πεταλούδα» και «Candia Strom».

Στη Θεσσαλονίκη

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας και το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας καλούν σε σύσκεψη τα σωματεία εργαζομένων στους βιομηχανικούς κλάδους, αύριο Παρασκευή στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ