Παρασκευή 4 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Νέο αντιδημοκρατικό έκτρωμα!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος για τις αποφάσεις της κυβερνητικής επιτροπής για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και τις εκλογικές δαπάνες

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, τονίζει σχετικά με τη χρηματοδότηση των κομμάτων και τις εκλογικές δαπάνες:

«Οι αποφάσεις της κυβερνητικής επιτροπής, για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και τις εκλογικές δαπάνες, αποτελούν μνημείο υποκρισίας και έχουν στόχο τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, που αντιδρούν στη φιλομονοπωλιακή πολιτική. Τα κόμματα που εναλλάσσονται στην κυβερνητική εξουσία είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουν την πολιτική που εξυπηρετεί τους επιχειρηματίες και μετά την ψήφιση αυτών των δήθεν διαφανών ρυθμίσεων. Τίποτα πιο βρώμικο από εκείνο που παρουσιάζεται ως κρυστάλλινα διαφανές.

Με τις ρυθμίσεις της κυβερνητικής επιτροπής επιχειρείται το μακιγιάρισμα του αντιλαϊκού πολιτικού συστήματος, προκειμένου να το εμφανίσουν ως δημοκρατικό και διαφανές, και να συγκαλύψουν τη συνεχή αντιδραστικοποίησή του και το ρόλο του ως βασικού εργαλείου, που νομιμοποιεί την κερδοφορία του κεφαλαίου και όλες τις κοινωνικές και ηθικές συνέπειες που έχει.

Οι ρυθμίσεις είναι υποκριτικές, γιατί τα κόμματα που εναλλάσσονται στην κυβερνητική εξουσία θα βρίσκουν πάντα τα σχετικά "παράθυρα", που θα τους επιτρέπουν να παραβιάζουν τους νόμους χρηματοδότησης, που τα ίδια ψηφίζουν.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο αντιδημοκρατικό έκτρωμα. Το ΚΚΕ δηλώνει και πάλι, ότι το ίδιο δεν έχει κανένα πρόβλημα με τις εκλογικές ρυθμίσεις και τους περιορισμούς των σχετικών δαπανών. Οι κάθε φορά υποψήφιοι βουλευτές του βρίσκονται έξω από το καθεστώς του προσωπικού ανταγωνισμού, της σταυροθηρίας και της συναλλαγής, που χαρακτηρίζει κυρίως τα κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία.

Το ΚΚΕ έχει πηγές χρηματοδότησής του τις συνδρομές των κομματικών μελών, τις εισφορές των εργαζομένων στις χρονιάτικες οικονομικές εξορμήσεις, που πραγματοποιεί, τους μισθούς και τις συντάξεις των βουλευτών και ευρωβουλευτών του, καθώς και την κρατική επιχορήγηση, για την οποία αποδίδει απολογισμό στη Βουλή. Κι εξάλλου, η συνολική πολιτική του ΚΚΕ, που στρέφεται κατά των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού, είναι η πιο διαφανής εγγύηση για τα συμφέροντα που εξυπηρετεί και για τις πηγές χρηματοδότησής του.

Το ΚΚΕ κάνει και πάλι σαφές, ότι δε θα επιτρέψει κανέναν έλεγχο στα οικονομικά του, πέρα από τον σχετικό με την κρατική επιχορήγηση. Και δε θα επιτρέψει, γιατί δεν έχει σκοπό να δώσει στοιχεία που θα επιτρέπουν το φακέλωμα, τον εκβιασμό, την επίθεση κατά των εργαζομένων που ενισχύουν το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να αντιδράσει στα νέα βαθιά αντιδημοκρατικά μέτρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ