Παρασκευή 4 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
Ανησυχούν από τις δύο εκρήξεις

Πολλά ερωτήματα προκαλούν οι δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, χωρίς θύματα και με μικρές υλικές ζημιές, η μια τα ξημερώματα της 15ης Δεκέμβρη στο Αστυνομικό Τμήμα και η άλλη τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στη Μητρόπολη.

Χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο αποδεικτικό στοιχείο - δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα τίποτα σχετικό από την πλευρά της αστυνομίας - μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης στη Θεσπρωτία θεωρεί πως οι εκρήξεις, ίσως να αποτέλεσαν πιθανά, ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ κυκλωμάτων, που σχετίζονται με το εμπόριο ναρκωτικών και της λευκής σάρκας. Αργότερα κυκλοφόρησε στην περιοχή η φήμη πως οι εκρήξεις έγιναν από Αλβανούς εθνικιστές με στόχο τη διεκδίκηση της περιοχής - «Τσαμουριά» όπως την ονομάζουν - με προφανή στόχο την ενσωμάτωσή της στην Αλβανία.

Για το θέμα αυτό, που απασχολεί την κοινή γνώμη στο νομό της Θεσπρωτίας, θα συγκληθεί εκτάκτως το Νομαρχιακό Συμβούλιο με απόφαση του νομάρχη σήμερα το μεσημέρι, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κληθεί εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και φορέων της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ