Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΓΕΡΙΑ - ΛΙΒΥΗ
Κινητικότητα από τις ΗΠΑ

Από τη συνάντηση στο Αλγέρι
Από τη συνάντηση στο Αλγέρι
ΑΛΓΕΡΙ.--

Οι προσπάθειες των ΗΠΑ να προωθήσουν τα σχέδιά τους στη Λιβύη, μετά την επέμβαση που πραγματοποίησαν το 2011, συνεχίστηκαν αυτήν τη φορά στο Αλγέρι κατά τη συνάντηση του διοικητή της αφρικανικής διοίκησης του αμερικανικού στρατού,(AFRICOM), στρατηγού Στίβεν Τάουνσεντ, με τον Πρόεδρο της χώρας, Αμπντελματζίντ Τεμπούν.

Ο Τάουνσεντ, σύμφωνα με λιβυκά ΜΜΕ, επανεξέτασε με τον Αλγερινό Πρόεδρο «προσπάθειες για εκεχειρία» στη Λιβύη και «τρόπους διατήρησης της σταθερότητας στην περιοχή». Συζήτησαν επίσης τις «ανησυχίες» που έχουν για την «περιφερειακή ασφάλεια», συμπεριλαμβανομένων όχι μόνο των εξελίξεων στη Λιβύη αλλά και αυτών στο Δυτικοαφρικανικό Μάλι, όπου η προηγούμενη κυβέρνηση ανατράπηκε πρόσφατα με πραξικόπημα. Ο Αμερικανός στρατηγός χαρακτήρισε την Αλγερία «αφοσιωμένο εταίρο στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας», τονίζοντας πως για τις ΗΠΑ «είναι πολύ σημαντική η ενίσχυση αυτής της σχέσης».

Ο στρατηγός Τάουνσεντ όσο έμεινε στο Αλγέρι συναντήθηκε και με άλλους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός ΓΕΣ Αλγερίας, Σαΐντ Τσανγκρίχα, και ο υπουργός Εξωτερικών, Σάμπρι Μπουκαντούμ.

Νωρίτερα χτες, η «Διεθνής Αμνηστία» σε έκθεσή της κατήγγειλε τον φαύλο κύκλο της «απανθρωπιάς» και των «βιαιοτήτων» που υφίστανται δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη Λιβύη. Παρότρυνε την ΕΕ να επανεξετάσει τη συνεργασία της με τη χώρα αυτή της Βόρειας Αφρικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ