Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 2020 - Κυριακή 27 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποίηση στη Λέσχη του ΑΠΘ

Νέα μαχητική συγκέντρωση μπροστά στην Ανω Λέσχη του ΑΠΘ πραγματοποίησαν την Παρασκευή 25/9 οι 30 απολυμένοι εργολαβικοί εργαζόμενοι, απαιτώντας επαναπρόσληψη και μόνιμη - σταθερή εργασία. Στο πλευρό τους βρίσκονται το κλαδικό σωματείο τους, το ΣΕΤΕΠΕ, σωματεία άλλων κλάδων και φοιτητικοί σύλλογοι.

Οι 30 εργαζόμενοι στην πλειοψηφία τους δούλευαν για 10 και 15 χρόνια στη Λέσχη, μέσω εργολάβων. Τον Ιούλη απολύθηκαν - δεν ανανεώθηκε η σύμβασή τους - με πρόσχημα τα «πεσμένα νούμερα» στις εισπράξεις των εργολάβων. Την Παρασκευή, κάτω από την πίεση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, εκπρόσωπος της κοινοπραξίας των εργολάβων που λειτουργούν τη Λέσχη ανακοίνωσε ότι μέχρι την 1η Οκτώβρη θα τους επαναπροσλάβει όλους.

Στο πλευρό τους στην κινητοποίηση βρέθηκαν εκπρόσωποι της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, των εργαζομένων στις Επιχειρήσεις «Σκλαβενίτη» στη Βόρεια Ελλάδα και των Διοικητικών Υπαλλήλων του ΑΠΘ, οι οποίοι μετέφεραν τη συμπαράσταση στον αγώνα των συναδέλφων τους για μόνιμη και σταθερή εργασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ