Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 2020 - Κυριακή 27 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Νέα εν ψυχρώ δολοφονία πολίτη

Εντονες διαμαρτυρίες έχει ξεσηκώσει άλλη μια δολοφονία στην Κολομβία με συμμετοχή του στρατού. Αυτήν τη φορά δεν ήταν κάποιος αγωνιστής αλλά μια 38χρονη γυναίκα, που δέχτηκε τα πυρά στρατιωτικής περιπόλου στην επαρχία Κάουκα στα νοτιοδυτικά της χώρας. Η Χουλιάνα Χιράλδο ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητο του συντρόφου της, Φρανσίσκο, που βλέποντας να τον πλησιάζουν οι στρατιώτες θέλησε να φύγει, επειδή όπως κατέθεσε διαπίστωσε ότι είχε ξεχάσει τα χαρτιά του στο σπίτι. Ενας στρατιώτης άνοιξε πυρ κατά του οχήματος και μια σφαίρα χτύπησε στο κεφάλι την 38χρονη, ενώ και άλλα δύο άτομα που επέβαιναν στο όχημα τραυματίστηκαν.

Ο στρατός, ο υπουργός Αμυνας Κάρλος Τρουχίγιο και ο αντιδραστικός Πρόεδρος Ιβάν Ντούκε εξέφρασαν τη λύπη τους και ανακοίνωσαν ότι θα διεξαχθεί διοικητική έρευνα για να αποδοθούν ευθύνες.

Σε μια χώρα όπως η Κολομβία, όμως, με «παράδοση» στην κρατική και παραστρατιωτική βια, και όπου οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν επανειλημμένα δολοφονήσει διαδηλωτές ή απλούς πολίτες, επειδή αντιστάθηκαν στην παράνομη σύλληψή τους, ή πρώην αντάρτες και αγωνιστές του λαϊκού κινήματος εκτελούνται από πληρωμένους δολοφόνους χωρίς να τιμωρείται κανείς (από το 2016 μέχρι σήμερα έχουν δολοφονηθεί πάνω από 870), η δυσπιστία για τις κυβερνητικές δηλώσεις και εξαγγελίες είναι ιδιαίτερα έντονη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ