Παρασκευή 2 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
«Τα δίκαια αιτήματά μας ακούστηκαν δυνατά παντού»

«

Τα δίκαια αιτήματά μας ακούστηκαν δυνατά και παντού. Ολοι αναγνωρίζουν τον δίκαιο αγώνα μας. Ο,τι και να γίνει... είμαστε ήδη νικητές!», δηλώνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας σε ανακοίνωσή της μετά από τα χτεσινά συλλαλητήρια.

«Βούλιαξε το κέντρο της Αθήνας και δεκάδες άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Οι μαζικές και μαχητικές πορείες μας ήταν η απάντηση στην υπουργό και την κυβέρνηση λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις τους», τονίζει και σημειώνει: «Εχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με την αστυνομία, εισαγγελείς, διευθυντές Δευτεροβάθμιας και σχολείων, δεχόμαστε εκβιασμό από την υπουργό για απουσίες, κόψιμο εκδρομών, χαρακτηρισμό στη διαγωγή μας. Απλά γιατί διεκδικούμε όσα έπρεπε να έχει κάνει το υπουργείο ήδη... όχι να λέμε εμείς να κάνει! Σήμερα, θέλησαν μέχρι και να "θάψουν" τη μαθητική πορεία μας, προβάλλοντας μεμονωμένες ενέργειες που προσπαθούσαν να τη διαλύσουν, που καμία σχέση δεν έχουν με εμάς και τους αγώνες μας. Τίποτα από αυτά δεν πιάνει!

Το σχέδιό τους το μπλοκάραμε φωνάζοντας δυνατά και μαχητικά τα συνθήματά μας.

Σε όλους αυτούς που προσπαθούν να μας φιμώσουν, που απειλούν λέμε: Οι μαθητές δεν μασάμε. Αυτά δεν πιάνουν σε εμάς!

Εχουμε δίκιο! Οσο η κυβέρνηση δεν απαντάει, θα μας βρίσκουν συνέχεια απέναντί τους!», τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή και αναφέρεται στα επόμενα βήματα:

«Συνεχίζουμε με μεγαλύτερο πείσμα τον αγώνα μας:

  • Οργανώνουμε από αύριο Γενικές Συνελεύσεις και μαθητικές εκλογές στα σχολεία μας, για αγωνιστικά μαθητικά συμβούλια.
  • Καλούμε όλα τα σχολεία, μαθητές από κάθε σχολείο που δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη, εκλεγμένους περσινών ή φετινών 15μελών - 5μελών, εκπροσώπους των δεκάδων τοπικών συντονιστικών να συμμετέχουν στην ανοιχτή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής στο προαύλιο της Γκράβας στα Πατήσια το Σάββατο στις 16.00. Εκεί θα αποφασίσουμε συλλογικά τη συνέχεια της δράσης μας!
  • Δίνουμε μαζικό και μαχητικό "παρών" την Τετάρτη 7/10, 10 π.μ στο Μετρό Αμπελοκήπων. Διαδηλώνουμε και απαιτούμε την καταδίκη των δολοφόνων ναζιστών της ΧΑ.

Στον δρόμο του αγώνα πάλι θα μας βρουν, όσο στα αιτήματά μας δεν απαντούν», καταλήγει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ