Σάββατο 5 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Εκρηξη βόμβας

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Μπορεί ο Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός να έχει αρχίσει την παράδοση των όπλων, μία χειρονομία νομιμότητας που χαιρετίστηκε με τυμπανοκρουσίες, ωστόσο οι «ταραχές» δε λείπουν στο Ολστερ.

Μία ισχυρή έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Βόρεια Ιρλανδία, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος, επανέφερε το Ολστερ στην πραγματικότητα. Η έκρηξη σημειώθηκε έξω από ένα σπίτι στο Κολρέιν, της κομητείας του Λόντοντερι, ενώ πυροτεχνουργοί του στρατού υποχρέωσαν πολλούς πολίτες να εγκαταλείψουν προληπτικά τα σπίτια τους. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Παράλληλα, η αστυνομία έσπευσε και σε ένα άλλο σπίτι στο Βόρειο Μπέλφαστ στο οποίο άγνωστοι είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό. Προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο σπίτι, αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν κανένας από τους ενοίκους, αλλά και γι' αυτή την επίθεση ουδεμία οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη. Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής, το σπίτι ανήκει σε καθολική οικογένεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ