Τετάρτη 7 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο «Γιούγκερμαν» σε ζωντανή αναμετάδοση

Το Θέατρο «Πορεία» ανακοίνωσε τη νέα πλατφόρμα ζωντανής αναμετάδοσης - live streaming - των παραστάσεών του, σε πραγματικό χρόνο, με θεατές, έξι κάμερες και τηλεσκηνοθεσία επιτόπου.

Η διαδικτυακή πρεμιέρα του νέου αυτού εγχειρήματος θα γίνει στις 11 και στις 18 Οκτωβρίου, με τον «Γιούγκερμαν» του Μ. Καραγάτση, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου και θεατρική διασκευή του Στρατή Πασχάλη, με τη ζωντανή μουσική της Κατερίνας Πολέμη, τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο και 25 ακόμα σπουδαίους ηθοποιούς και μουσικούς επί σκηνής.

Η παράσταση θα παιχτεί και παρουσία θεατών, μόλις δοθεί η άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο Φινλανδός Βασίλης Κάρλοβιτς Γιούγκερμαν, γόνος πλούσιας οικογένειας, ίλαρχος της Λευκής Φρουράς του τσάρου, ένας τυχοδιώκτης που παλεύει με τα φαντάσματά του, μετά τη Μεγάλη Ρωσική Οκτωβριανή Επανάσταση οδηγείται στην Ελλάδα. Το παρελθόν του βαραίνουν ένας φόνος, μια γυναίκα που μοιραζόταν με έναν ανθυπολοχαγό, εμπορία ναρκωτικών, κραιπάλες κάθε είδους, το ποτό, η χαρτοπαιξία, οι εκβιασμοί, οι απάτες... Δαιμόνιος και αδίστακτος, στη νέα του πατρίδα ανέρχεται κοινωνικά αποκτώντας σημαντική θέση στην τράπεζα, πλούτο και γόητρο, ένας «αλήτης αριστοκράτης» που κάτω απ' τον αδυσώπητο ελληνικό ήλιο θα έρθει αντιμέτωπος με τον εαυτό του, με τον αληθινό έρωτα και με το τραγικό στοιχείο. Το μυθιστόρημα, το τρίτο του συγγραφέα, γράφτηκε το 1938, δύο χρόνια μετά τη «Χίμαιρα» και πέντε χρόνια μετά τον «Συνταγματάρχη Λιάπκιν», μαζί με τα οποία σχηματίζει την τριλογία με τίτλο «Εγκλιματισμός κάτω από τον Φοίβο».

Στην παράσταση θα συμμετάσχουν σε διαφορετικές ημερομηνίες και οι δύο διανομές που την πλαισίωσαν τις δυο σεζόν που παίχτηκε:

11 Οκτώβρη: Ντάινα: Βασιλική Τρουφάκου. Γιώργος Μάζης: Γιάννης Σοφολόγης. Κλεό: Αλέξανδρος Βαμβούκος. Επίσης οι Ειρήνη - Ερωφίλη Κλέπκου, Στεφανία Γώγου και Στέλλα Ζιοπούλου.

18 Οκτώβρη: Ντάινα: Ζέτα Μακρυπούλια. Γιώργος Μάζης: Γιάννης Καπελέρης. Κλεό: Πολύδωρος Βογιατζής. Επίσης οι Κορίνα Κόκκαλη, Ελένη Χαλαστάνη και Λένα Χατζηγρηγορίου.

Η αγορά εισιτηρίων γίνεται από τη νέα πλατφόρμα του Θεάτρου «Πορεία», poreiatheatre.com (απαιτείται εγγραφή στην ιστοσελίδα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ