Τετάρτη 7 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ - ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ
ΙΚΑΡΙΑ
Λαϊκή απαίτηση η καταδίκη των ναζιστών της Χρυσής Αυγής

Επιτυχημένη η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου και σωματείων του νησιού

«Στις 7 Οκτώβρη οι ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής να βρεθούν στη φυλακή». Αυτό απαίτησαν δεκάδες εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, άνεργοι και συνταξιούχοι, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 2 Οκτώβρη στην αίθουσα του Αγ. Παντελεήμονα Ικαρίας. Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο Σάμου και τα σωματεία - μέλη του, όπως το Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας και τα Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Συνταξιούχων Ικαρίας, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μάνος Μαλαγάρης, συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής του ΠΑΜΕ στη δίκη των ναζιστών.

H συζήτηση ξεκίνησε με χαιρετισμούς των σωματείων που διοργάνωσαν την εκδήλωση και ακολούθησε προβολή βίντεο στα οποία αποτυπώνονταν ο εγκληματικός και ναζιστικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής, ο θαυμασμός των μελών της προς τον Χίτλερ και την «αρχή του αρχηγού», οι δολοφονικές απειλές και ενέργειες ενάντια σε Ελληνες και μετανάστες εργάτες και συνδικαλιστές, με αποκορύφωμα τη στοχοποίηση και τελικά τη στυγνή δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα το 2013.

Παρεμβάσεις έγιναν από το Σωματείο Εκπαιδευτικών ΠΕ Ικαρίας - Φούρνων και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ικαρίας, ενώ οι συγκεντρωμένοι κατέληξαν σε ψήφισμα με το οποίο απαιτούν την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής. «Η προκλητική πρόταση της εισαγγελέα, που επί της ουσίας απαλλάσσει την ηγεσία της ΧΑ, δείχνει πόσο... "ανεξάρτητα" και "αμερόληπτα" κινούνται οι δικαστικές αρχές», σημειώνεται στο ψήφισμα και τονίζεται: «Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για την επόμενη μέρα. Οι λουφαγμένοι σήμερα φασίστες, όποια κι αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου θα συνεχίσουν να είναι η χρήσιμη εφεδρεία για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους. Οι απόγονοι των Ταγμάτων Ασφαλείας και των "ηττημένων του '45" είναι εχθροί του εργατικού - λαϊκού κινήματος, "μαντρόσκυλα του κεφαλαίου". Εχουν το μερτικό τους όποτε τους καλούν στο να μπαίνουν εμπόδιο να σηκώνουν οι εργαζόμενοι κεφάλι, για να επικρατεί στους χώρους δουλειάς και σε σχολεία σιγή νεκροταφείου, ενισχύοντας το φόβο και το συμβιβασμό».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικές παρεμβάσεις για την Υγεία (2019-02-26 00:00:00.0)
Συγκέντρωση καταδίκης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής (2017-09-13 00:00:00.0)
Προφυλακιστέος για δύο κακουργήματα ο χρυσαυγίτης (2017-04-06 00:00:00.0)
Πρόκληση η «φιλανθρωπία» της Χρυσής Αυγής (2013-12-20 00:00:00.0)
Στο πόδι προχτές όλη η Πελοπόννησος (2013-09-25 00:00:00.0)
Ανακοινώσεις συνδικάτων και φορέων (2013-09-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ