Τρίτη 13 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
«Ευεργεσία» η επιχειρηματική δράση στη δημόσια Υγεία

Στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής συζητείται από χτες η «Κύρωση της από 24.9.2020 τροποποίησης της από 26.7.2018 Σύμβασης Δωρεάς» μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του ιδρύματος «Αλ. Ωνάσης» και συγκεκριμένα «του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (ΝΠΙΔ)». Στην κύρωση που κατατέθηκε από το υπουργείο Υγείας ως νομοσχέδιο, περιέχονται ακόμα «επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19 και άλλες διατάξεις».

Η σύμβαση που υπογράφτηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει να υλοποιείται από την κυβέρνηση ΝΔ με ορισμένες τροποποιήσεις, προβλέπει την κατασκευή και λειτουργία παιδιατρικής κλινικής (εξειδικευμένης στην παιδική καρδιολογία και καρδιοχειρουργική) και κέντρου μεταμοσχεύσεων, εκσυγχρονισμό και συντήρηση των υπαρχουσών υποδομών κ.ά. Με τη νέα τροποποίηση, τόσο οι βουλευτές της ΝΔ όσο και αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν ευκαιρία να λιβανίσουν ξανά την ιδιωτική πρωτοβουλία και να εμφανίσουν λίγο - πολύ ξανά τον εφοπλιστικό όμιλο ως «μεγάλο ευεργέτη».

Οπως ανέδειξε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, ουσιαστικά πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση από τον όμιλο. Τόνισε ότι «τόσο το υπάρχον καρδιοχειρουργικό κέντρο όσο και οι νέες υποδομές που θα φτιαχτούν αποτελούν μία σύγχρονη επιχειρηματική μονάδα σε έναν κρίσιμο τομέα των αναγκών του λαού μας».

«Πάει πολύ να επιχειρείται από την παρούσα κυβέρνηση, όπως και την προηγούμενη, να παρουσιάζεται η συμφωνία αυτή ως κατάκτηση, ως μεγάλο ευεργέτημα», πρόσθεσε, όταν την ίδια στιγμή για να επιδοτούνται οι επενδύσεις των ομίλων, περικόπτεται η κρατική χρηματοδότηση στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Οπως και πολλοί ακόμα επιχειρηματικοί όμιλοι, «από τα αμύθητα κέρδη του, που εξασφαλίζει με την αμέριστη διαχρονικά στήριξη που έχει από τις αστικές κυβερνήσεις, ο εν λόγω επιχειρηματικός όμιλος, με ένα σχετικά μικρό ποσό που δίνει, αξιοποιεί μία σοβαρή λαϊκή ανάγκη με πολλαπλή στόχευση. Πρώτον, να προωθεί το ανθρώπινο πρόσωπο του καπιταλισμού και, δεύτερον, να δημιουργεί μία μονάδα Υγείας που λειτουργεί με τους κανόνες της αγοράς και να αποτελεί ένα είδος παραδείγματος για τη σχετική προσαρμογή της λειτουργίας και των δημόσιων μονάδων Υγείας».

Επισήμανε ότι όλες οι υπηρεσίες Υγείας θα πρέπει να γίνονται με ευθύνη του κράτους, να χρηματοδοτούνται πλήρως από τον κρατικό προϋπολογισμό και να εξασφαλίζεται παράλληλα η στελέχωση με μόνιμο προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προκειμένου να μπορούν να παρέχονται έγκαιρα με ασφάλεια και απολύτως δωρεάν όλες οι προληπτικές διαγνωστικές και θεραπευτικές πράξεις σε όσους έχουν ανάγκη, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Το ΚΚΕ επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ