Τετάρτη 14 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
«Η Νατάσσα Μποφίλιου συγκλονίζεται η ίδια απ' τους στίχους των τραγουδιών και γι' αυτό συγκλονίζει και εμάς»

Συγκινημένη η σπουδαία ερμηνεύτρια από τα λόγια του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω»

Από επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα σε παλιότερη παράσταση της Ν. Μποφίλιου
Από επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα σε παλιότερη παράσταση της Ν. Μποφίλιου
Στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» στον «ΑΝΤ1», καλεσμένη του Νίκου Χατζηνικολάου, προχτές Δευτέρα, ήταν η σπουδαία ερμηνεύτρια Νατάσσα Μποφίλιου.

Μεταξύ άλλων που κλήθηκαν από την εκπομπή να μιλήσουν για την Ν. Μποφίλιου ήταν και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος είπε:

«Την γνώρισα αρχικά από την κόρη μου, τον πρώτο καιρό, όταν ήταν πιο μικρή βέβαια και η κόρη μου. Η Νατάσσα είναι η αγαπημένη της νεολαίας, γιατί εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τα αισθήματα μιας γενιάς. Και βεβαίως η νέα γενιά τής το ανταποδίδει αυτό.

Η Νατάσσα δεν είναι μόνο ότι έχει πολύ ωραία φωνή, ότι είναι ταλέντο, ταλεντάρα, ότι έχει κάνει σπουδές... Πίσω από τις ερμηνείες της κρύβεται πολλή δουλειά, πολλή γνώση και κρύβονται οι γερές κυρίως βάσεις της που έχει με την ίδια την ιστορία του έντεχνου ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Δεν έχει κανείς παρά να την ακούσει να ερμηνεύει το "Νυν και αεί" του Σταύρου Ξαρχάκου. Ανεπανάληπτη! `Η πρόσφατα, θα τη θυμόμαστε όλοι σ' αυτήν τη διαδικτυακή συναυλία που έγινε την Πρωτομαγιά φέτος λόγω της καραντίνας, που επέλεξε να τραγουδήσει με το πιάνο της το "Μέρα Μαγιού μου μίσεψες", αυτόν τον ύμνο στην πάλη της εργατικής τάξης της πατρίδας μας, που είναι από τον "Επιτάφιο" του Γιάννη Ρίτσου σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη... Η Νατάσσα πιστεύει αυτά που εκφράζουν αυτά τα τραγούδια, οι στίχοι των τραγουδιών, πιστεύει στις αξίες, πιστεύει στα ιδανικά για έναν καλύτερο, για έναν δίκαιο κόσμο. Συγκλονίζεται η ίδια απ' τους στίχους αυτών των τραγουδιών και γι' αυτό συγκλονίζει και εμάς όλους όταν την ακούμε.

Δεν λογαριάζει προσωπικό κόστος, δεν έχει ιδιοτέλεια, εκφράζει με καθαρότητα τις απόψεις της, με θάρρος τις πεποιθήσεις της. Η Νατάσσα δεν σηκώνει τ' άδικο, με μια κουβέντα».

Συγκινημένη από τα λόγια του Δημήτρη Κουτσούμπα, η Νατάσσα Μποφίλιου κλήθηκε από τον δημοσιογράφο να απαντήσει σε ποιο βαθμό ταυτίζεται με το ΚΚΕ και αν ταυτίζεται κι εκείνη για άλλη μια φορά δεν μάσησε τα λόγια της: «Φυσικά. Καταρχήν κατάγομαι από μία οικογένεια που πάππου προς πάππου συμμερίζεται τις ίδιες αξίες και την ίδια ιδεολογία. Δεν συμφωνώ σε όλα, αλίμονο, κανένας δεν συμφωνεί σε όλα με μια ιδεολογία που ταυτίζεται. Αλλά είναι πολύ μεγάλη τιμή να μιλάει για μένα ο ΓΓ του Κομμουνιστικού Κόμματος», σημείωσε μεταξύ άλλων η Ν. Μποφίλιου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ