Τετάρτη 14 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Ερώτηση του ΚΚΕ για τα σημαντικά προβλήματα στην υλοποίησή του

Τα σημαντικά προβλήματα που παρουσιάζονται στην εφαρμογή του προγράμματος κολύμβησης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ήταν το αντικείμενο σχετικής Ερώτησης που κατέθεσαν προς την υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, Νίκος Καραθανασόπουλος, Χρήστος Κατσώτης, Γιώργος Λαμπρούλης, Μαρία Κομνηνάκα και Μανώλης Συντυχάκης.

Το πρόγραμμα αυτό περιγράφεται από τους βουλευτές του ΚΚΕ ως αναγκαίο για τα παιδιά των συγκεκριμένων ηλικιών, όπως τονίζεται όμως παρουσιάζονται αρκετά προβλήματα στη σωστή υλοποίησή του και καλείται η αρμόδια υπουργός για τη λήψη άμεσων μέτρων με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων αυτών.

Αναλυτικά η Ερώτηση:

«Το πρόγραμμα κολύμβησης που υλοποιείται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αφορά μια πολύ σημαντική ανάγκη των μικρών ηλικιών, που έχει να κάνει τόσο με τη σωματική και πνευματική τους ανάπτυξη όσο και με την ασφάλειά τους, μιας και η χώρα μας βρέχεται σχεδόν παντού από θάλασσα και οι πνιγμοί ξεπερνούν τους 300 κάθε χρόνο, με ένα μεγάλο ποσοστό να αφορά παιδιά.

Το πρόγραμμα παρουσιάζει αρκετά προβλήματα τα χρόνια υλοποίησής του, που πρέπει να λυθούν άμεσα προκειμένου να καλύψει συνολικά τις ανάγκες των μαθητών.

Οπως εφαρμόζεται σήμερα, δεν αφορά την κάλυψη όλου του μαθητικού πληθυσμού, καθώς περιορίζεται στην Γ' τάξη (και σε ορισμένες περιπτώσεις και την Δ' τάξη), από τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι η εκμάθηση μπορεί να ξεκινήσει από την ηλικία των 3 - 4 ετών.

Επίσης χρειάζεται να λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς, χωρίς να υπολογίζεται το κόστος, προκειμένου να καλύψει όλους τους μαθητές που συμμετέχουν, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου υπάρχουν υποδομές.

Τέλος, χρειάζεται να λυθούν ζητήματα που αφορούν το προσωπικό. Δεν μπορεί να λειτουργήσει με ωρομίσθιους ένα τόσο σημαντικό πρόγραμμα, και με διαδικασίες πρόσληψης χρονοβόρες. Χρειάζεται μόνιμο προσωπικό, με ειδίκευση και επιμόρφωση ανά τακτά χρονικά διαστήματα στις τεχνικές εκμάθησης.

Τον Ιούνιο του 2020, η κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Παιδείας προέβη σε δήλωση - δέσμευση περί προσλήψεως 300 καθηγητών Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11), οι οποίοι επρόκειτο να απασχοληθούν για τη διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής στην Γ' τάξη και όπου δύναται και στην Δ' τάξη των Δημοτικών Σχολείων της χώρας κατά το σχολικό έτος 2020 - 2021. Ωστόσο, στις 14/9/2020 και παρά τις διαπιστωθείσες ελλείψεις μόνιμου προσωπικού, έχει σταλεί πρόσκληση σε ήδη διορισμένους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής, ανεξαρτήτως ειδικότητας, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του εν λόγω προγράμματος από το ήδη υφιστάμενο μόνιμο προσωπικό.

Ερωτάται η κα υπουργός τι μέτρα θα πάρει έτσι ώστε:

Να λυθούν όλα τα λειτουργικά προβλήματα και το πρόγραμμα να συμπεριλάβει όλα τα σχολεία, καλύπτοντας συνολικά τις ανάγκες των μαθητών.

Να προχωρήσει στην πρόσληψη των 300 καθηγητών Φυσικής Αγωγής, όπως είχε δεσμευτεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ