Τετάρτη 14 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
Τρεις τραυματίες και σοβαρές ζημιές στο Νέο Ηράκλειο Αττικής

Πολλά προβλήματα σε όλη τη χώρα

Το μπαλκόνι του σπιτιού της γυναίκας που τραυματίστηκε σοβαρά στο Ν. Ηράκλειο
Το μπαλκόνι του σπιτιού της γυναίκας που τραυματίστηκε σοβαρά στο Ν. Ηράκλειο
Τρεις τραυματίες, εκ των οποίων μία γυναίκα πολύ σοβαρά, και πολλές καταστροφές προκάλεσε στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου η κακοκαιρία που σάρωσε χτες τα ξημερώματα την Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα, που βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, τραυματίστηκε όταν έπεσε πάνω της τοίχος στο σπίτι της και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τραυματίστηκαν ελαφριά και δύο άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ. Ταυτόχρονα, προβλήματα σημειώθηκαν και σε Μοσχάτο, Νέα Ιωνία, Περιστέρι, Αιγάλεω και στο κέντρο της Αθήνας.

Οι κάτοικοι στο Νέο Ηράκλειο ξύπνησαν από τη δυνατή νεροποντή και είδαν αυτοκίνητα κατεστραμμένα από δέντρα που έπεσαν, σπίτια να έχουν ζημιές, σκεπές να έχουν ξηλωθεί, θερμοσίφωνες από τις ταράτσες να έχουν πέσει σε κήπους. Ο αέρας έσκισε τέντες, ξεκόλλησε ταμπέλες και άλλα αντικείμενα, σήκωσε ακόμα και κεραμίδια από σπίτια με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές. Πάνω από 150 δέντρα εκριζώθηκαν και ως αποτέλεσμα διεκόπη η κυκλοφορία στη λεωφόρο Κύμης, στο ρεύμα προς Μαρούσι από τη συμβολή με την Πλαπούτα και στο ρεύμα προς Μεταμόρφωση από το ύψος της Μαρίνου Αντύπα. Διακοπή κυκλοφορίας υπήρξε και στη Μαρίνου Αντύπα από το ύψος της συμβολής με την οδό Φιλοθέης, καθώς και στην οδό Ανατολής από το ύψος της οδού Ηρας.

Πολλές πτώσεις δέντρων στο Ν. Ηράκλειο
Πολλές πτώσεις δέντρων στο Ν. Ηράκλειο
Επιπλέον, παρατηρήθηκαν για πολλές ώρες προβλήματα στην κυκλοφορία και μεγάλες ουρές, τόσο στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα όσο και γύρω από το κέντρο της Αθήνας. Για πολλές ώρες τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού διεξάγονταν χωρίς στάσεις σε ορισμένους σταθμούς, εξαιτίας της κακοκαιρίας. Τα ξημερώματα έπεσε δέντρο στις γραμμές των συρμών του ΗΣΑΠ, στο τμήμα μεταξύ των σταθμών «Ειρήνη» και «Νέο Ηράκλειο», με αποτέλεσμα να μπλοκάρει την κανονική ροή. Μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά, οι συρμοί από την Κηφισιά σταματούσαν στο σταθμό της Ειρήνης, ενώ αυτοί που ξεκινούσαν από τον Πειραιά σταματούσαν στο σταθμό της Νέας Ιωνίας.

Προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας

Καταστροφές σε κατοικίες και αυτοκίνητα προξένησε δυνατός ανεμοστρόβιλος που έπληξε χτες τις πρωινές ώρες την περιοχή του Ν. Μαρμαρά. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχή και ισχυρούς ανέμους έπληξαν στις 6 το πρωί τη Σιθωνία. Σκεπές σπιτιών ξηλώθηκαν, κεραμίδια καρφώθηκαν στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων και δρόμοι γέμισαν μπάζα και ξύλα.

Εντονα ήταν τα προβλήματα που σημειώθηκαν χτες και στην Ξάνθη από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή. Η ισχυρή βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα τη μετατροπή των δρόμων σε ποτάμια, ενώ σοβαρά προβλήματα εντοπίστηκαν στο σύστημα υπονόμων της πόλης, προκαλώντας έντονη δυσωδία. Στον κάμπο σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων και μικρές κατολισθήσεις στην ορεινή ζώνη.

Ξεριζωμένες ελιές στη Μεσσηνία
Ξεριζωμένες ελιές στη Μεσσηνία
Οσον αφορά την Κέρκυρα, από προχτές το βράδυ προβλήματα σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην περιοχή της Σπηλιάς. Από την κακοκαιρία σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος στη βόρεια Κέρκυρα, ενώ τα όποια προβλήματα αποκαταστάθηκαν από τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ. Πιο σοβαρή ήταν η κατάσταση στη Σπηλιά, κοντά στο λιμάνι της Κέρκυρας, όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Επίσης, χρειάστηκαν λίγα λεπτά για να πλημμυρίσει το Αργοστόλι, ενώ και σε άλλα σημεία της Κεφαλονιάς σημειώθηκαν ζημιές. Η κακοκαιρία έπληξε Πρέβεζα και Αρτα, ενώ έντονα καιρικά φαινόμενα παρουσιάστηκαν στη δυτική Πελοπόννησο και στην Πάτρα.

Καταστροφές προκάλεσε η κακοκαιρία στο τοπικό διαμέρισμα Δήλησος στα Νέα Στύρα, στην Εύβοια. Ξεριζώθηκαν δέντρα, έπεσαν κολόνες της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, σημειώθηκαν αρκετές ζημιές σε σπίτια ενώ δέντρα καταπλάκωσαν αυτοκίνητα. Ειδικότερα, στα Νέα Στύρα, ξαφνικό μπουρίνι σάρωσε γειτονιές μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών, ξηλώνοντας κεραμοσκεπές, ηλιακούς θερμοσίφωνες, τέντες και πέργολες, ενώ προκάλεσε ζημιές σε κολόνες της ΔΕΗ και του ΟΤΕ από πτώσεις δέντρων. Η κακοκαιρία προκάλεσε πτώση βράχων στις σιδηροδρομικές γραμμές της Χαλκίδας, με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί το πρώτο βαγόνι αμαξοστοιχίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που εκτελούσε δρομολόγιο.

Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες (ελιές, σταφίδα, άλλες καλλιέργειες) έγιναν από τους ισχυρούς ανέμους και στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα στις περιοχές Χανδρινού, Κρεμμύδια, Γαργαλιάνοι και στον Μάνεση του δήμου Μεσσήνης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταστροφές άφησε ξανά πίσω της η κακοκαιρία (2019-11-14 00:00:00.0)
Ζημιές σε καλλιέργειες και υποδομές σε όλους τους νομούς (2019-07-12 00:00:00.0)
Ενας νεκρός στην Κέρκυρα (2017-11-14 00:00:00.0)
Εγινε ένα με τη θάλασσα (2015-11-26 00:00:00.0)
Δεκάδες νεκροί από ανεμοστρόβιλους (2011-04-19 00:00:00.0)
Οι αγρότες μετρούν τις πληγές (2002-01-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ