Τετάρτη 14 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Με αγώνα απαντούν στον εμπαιγμό της κυβέρνησης

Κοινή συνέντευξη Τύπου των Επιτροπών Αγώνα σήμερα στις 6 το απόγευμα και κινητοποίηση την Κυριακή 18 Οκτώβρη

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για αποζημιώσεις και υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας δηλώνουν οι πλημμυροπαθείς του Αυγούστου και του Σεπτέμβρη σε Εύβοια και Φθιώτιδα, αντίστοιχα, προγραμματίζοντας μια σειρά κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων για το επόμενο διάστημα.

Στα χωριά και τους οικισμούς του Ληλάντιου Πεδίου Εύβοιας και τα Ψαχνά, ένας αριθμός πλημμυροπαθών από τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή στις 9 Αυγούστου, δεν έχουν λάβει καν ούτε τα 600 ευρώ της ενίσχυσης για την κάλυψη των άμεσων αναγκών.

Αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και με τις αποζημιώσεις για τις ζημιές σε σπίτια και καταστήματα, όπου αρκετοί κάτοικοι της περιοχής που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, ενημερώνονται ότι δεν δικαιούνται αποζημίωση. Παράλληλα, σε απόγνωση παραμένουν εκατοντάδες αγρότες που υπέστησαν καταστροφές σε αρδευτικές εγκαταστάσεις και υποδομές και τα χωράφια τους καλύφθηκαν από φερτές ύλες.

Η συγκεκριμένη κατάσταση οδήγησε και τους πληγέντες του οικισμού των Πολιτικών στα Ψαχνά να προχωρήσουν στη σύσταση Επιτροπής Αγώνα και να διεκδικήσουν από κοινού με τις Επιτροπές των κατοίκων της Καστέλας Ψαχνών και του Ληλάντιου Πεδίου.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, οι Επιτροπές Αγώνα θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και την Κυριακή 18 Οκτώβρη στις 10.30 το πρωί θα προχωρήσουν σε συμβολική κινητοποίηση διαμαρτυρίας στην παλιά γέφυρα Χαλκίδας.

Επίσης, η Επιτροπή Κατοίκων του Ληλάντιου Πεδίου, σε συνέλευση που πραγματοποίησε, αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη και τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας, παρουσία εκπροσώπων των τεχνικών υπηρεσιών, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων. Αντίστοιχη συνάντηση ζητά και με την δήμαρχο Χαλκίδας, απαιτώντας την απαλλαγή των πληγέντων από τους λογαριασμούς ύδρευσης και τα δημοτικά τέλη, καθώς και ενημέρωση για την καταβολή των αποζημιώσεων.

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Λαμία

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία θα προχωρήσουν την Παρασκευή 16 Οκτώβρη στις 11 το πρωί πλημμυροπαθείς αγρότες και κάτοικοι από τα χωριά των δήμων Λαμιέων, Μακρακώμης και Δομοκού, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, απαιτώντας αποζημίωση στο 100% της ζημιάς που υπέστησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες καθώς και υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας τόσο στην κοιλάδα του Σπερχειού όσο και στην περιοχή της Ξυνιάδας Δομοκού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ