Τετάρτη 14 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Συνεχίζουν τον αγώνα για συγκοινωνία ασφαλή και αντίστοιχη των λαϊκών αναγκών

Απέναντι στην απαράδεκτη κατάσταση που μετατρέπει τα ΜΜΜ σε υγειονομικές βόμβες, καθώς και στα σχέδια παραπέρα ιδιωτικοποίησης

Από τις εξορμήσεις σε σταθμούς του ΗΣΑΠ στη Ν. Ιωνία
Από τις εξορμήσεις σε σταθμούς του ΗΣΑΠ στη Ν. Ιωνία
Σε αγωνιστικές παρεμβάσεις προχωρούν σωματεία και εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, συνδικάτα άλλων κλάδων και φορείς, ενάντια στην απαράδεκτη κατάσταση που διατηρείται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα οποία με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης και των προκατόχων της έχουν μετατραπεί μέσα στην πανδημία σε υγειονομικές βόμβες.

Απεργιακές κινητοποιήσεις αύριο στις αστικές συγκοινωνίες

Απέναντι στις τεράστιες ελλείψεις οχημάτων και προσωπικού, που υποχρεώνουν τους εργαζόμενους και το λαό να στοιβάζονται σαν σαρδέλες σε οχήματα και συρμούς, αλλά και απέναντι στα σχέδια ιδιωτικοποίησης που «τρέχει» η κυβέρνηση, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΗΣΑΠ προχωρούν αύριο Πέμπτη σε προειδοποιητική στάση εργασίας (2 μ.μ. - 5 μ.μ.) σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ.

Οπως σημειώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση: «Τις τελευταίες μέρες η συσσώρευση, τις ώρες αιχμής, μεγάλου αριθμού επιβατών σε συρμούς και σταθμούς αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου, που δημιουργείται από: α) Την έλλειψη τροχαίου υλικού και β) τις μεγάλες ελλείψεις της Εταιρείας σε ανθρώπινο δυναμικό, δεδομένου ότι δεν έχουν γίνει προσλήψεις μόνιμου και τακτικού προσωπικού από το 2009! Παρ' όλα αυτά οι εργαζόμενοι, με προσωπικό κόστος και θυσίες, προσπαθούν και παρέχουν ασφαλείς μεταφορές. Ωστόσο, πρέπει επιτέλους να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την προστασία της υγείας των ίδιων, των οικογενειών τους αλλά και των επιβατών, με τους οποίους έρχονται καθημερινά σε επαφή».

Με ευθύνη της κυβέρνησης, 7 μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και εν μέσω 2ου κύματος συνεχίζεται η «σαρδελοποίηση» στις αστικές συγκοινωνίες
Με ευθύνη της κυβέρνησης, 7 μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και εν μέσω 2ου κύματος συνεχίζεται η «σαρδελοποίηση» στις αστικές συγκοινωνίες
Τα σωματεία διεκδικούν: Να αγοραστούν ανταλλακτικά, υλικά και αναλώσιμα προκειμένου να γίνεται απρόσκοπτα η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, με πυκνότερα δρομολόγια. Να επισπευστούν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση των προσλήψεων που έχουν εξαγγελθεί και να γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την κάλυψη του συνόλου των υπαρχόντων κενών αποκλειστικά με μόνιμο και τακτικό προσωπικό. Με μέριμνα της Εταιρείας να γίνονται τεστ Covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους, όπου και όταν υπάρχει ανάγκη. ΟΧΙ στο κομμάτιασμα και την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών.

Επίσης για αύριο, η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας έχει κηρύξει απεργία για τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και σε όλα τα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ της χώρας, ενάντια στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Κάλεσμα από τη ΔΑΣ ΟΑΣΑ

Η ΔΑΣ ΟΑΣΑ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και σε συγκέντρωση στις 12 μ. στο υπουργείο Μεταφορών.

Οπως υπογραμμίζει, η απόφαση για την απεργία «πάρθηκε κάτω από την πίεση των εργαζομένων και των δράσεων που προηγήθηκαν με πρωτοστάτη τη ΔΑΣ ΟΑΣΑ». Η απεργία και κάθε κινητοποίηση, τονίζει, πρέπει να αξιοποιηθούν ενάντια στη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση στις συγκοινωνίες, ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Καταγγέλλει ταυτόχρονα τη στάση των πλειοψηφιών στα ΔΣ των σωματείων στην ΟΣΥ (λεωφορεία, τρόλεϊ), οι οποίες «όχι μόνο δεν κάνουν τίποτα, όχι μόνο στηρίζουν τις αρνητικές εξελίξεις που ήδη δρομολογήθηκαν από την 1η Οκτωβρίου, αλλά ξανακάνουν ξεδιάντροπα αυτό που κάνουν χρόνια. Καλούν σε απεργοσπασία!».

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για κρατική συγκοινωνία, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επισκευή και ανανέωση του στόλου, υπογραφή ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις. Για να φύγουν τα ΚΤΕΛ και οι επιχειρηματικοί όμιλοι από την αστική συγκοινωνία, σε αντίθεση με την προσπάθεια της κυβέρνησης, που αξιοποιεί την πανδημία ώστε να προχωρήσει το σχεδιασμό για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση.

Εξορμήσεις σε σταθμούς της Νέας Ιωνίας

Ταυτόχρονα, αγωνιστική δράση για τις αστικές συγκοινωνίες, με αντίστοιχα αιτήματα, συνεχίζουν σωματεία άλλων κλάδων και φορείς.

Σε αυτό το πλαίσιο, την περασμένη Δευτέρα μαζικοί φορείς της Νέας Ιωνίας πραγματοποίησαν εξορμήσεις στους σταθμούς του ΗΣΑΠ σε Νέα Ιωνία, Πευκάκια και Περισσό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενοχος για τις τεράστιες ελλείψεις και τις επικίνδυνες συνθήκες η χρόνια αντιλαϊκή πολιτική (2020-12-10 00:00:00.0)
Η απεργία στις Μεταφορές (2020-11-26 00:00:00.0)
Με απεργοσπασία στο πλευρό της κυβέρνησης και των επιχειρήσεων (2020-10-13 00:00:00.0)
«Λαιμητόμος» για επιβάτες και εργαζόμενους (2010-12-02 00:00:00.0)
Παραρτήματα του ΠΑΣΟΚ θέλει η ΠΑΣΚΕ τα συνδικάτα (2004-02-07 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση "στραγγαλίζει" τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες (1997-12-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ