Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΟΙΟ «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»
Στα 11 έφτασαν τα κρούσματα του κορονοϊού στο πλήρωμα

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία μετά την αποσιώπηση των κρουσμάτων κάνει και απολύσεις

Στους 11 είχαν ανέλθει μέχρι και χτες το μεσημέρι οι ναυτεργάτες που είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό, όλοι μέλη του πληρώματος του ακτοπλοϊκού πλοίου «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» της ναυτιλιακής εταιρείας «ANMEZ» και, όπως όλα δείχνουν, έπεται συνέχεια... Οι ευθύνες για τη διασπορά του ιού στους ναυτεργάτες ανήκουν στην κυβέρνηση και τη ναυτιλιακή εταιρεία, αφού γνώριζαν από τις 8 Οκτώβρη ότι ναυτεργάτης είχε διαγνωστεί θετικός στον ιό, με επίσημη καταγγελία των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, που απαιτούσαν την άμεση λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την υγεία ναυτεργατών και επιβατών.

Ωστόσο, υπουργείο Ναυτιλίας και ναυτιλιακή εταιρεία αποσιώπησαν την καταγγελία και χωρίς να λάβουν κανένα μέτρο για την προστασία της υγείας, έδιναν άδεια απόπλου στο πλοίο να ταξιδεύει κανονικά περνώντας από όλα σχεδόν τα νησιά των Δ. Κυκλάδων (9 λιμάνια σύνολο!) μέχρι και την περασμένη Δευτέρα.

Το απόγευμα της Τρίτης και αφού είχε πια διαπιστωθεί η μεγάλη διασπορά του ιού ανάμεσα στους ναυτεργάτες του πληρώματος, «δέησαν» να ακινητοποιήσουν το πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να «αναλάβει» κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία, έχοντας την πλήρη κάλυψη του υπουργείου, συνεχίζει να προκαλεί. Οπως καταγγέλλουν με δελτίο Τύπου ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ μετά την ακινητοποίηση του πλοίου, άρχισε από πάνω να απολύει ναυτεργάτες!

Τα σωματεία απαιτούν «να μη γίνει καμία απόλυση ναυτεργάτη, η ναυτιλιακή εταιρεία, το υπουργείο Ναυτιλίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε το καράβι να εξοπλιστεί με όλα τα απαραίτητα υλικά για τον καθαρισμό και την απολύμανση όλων των χώρων του, υλικά για την ατομική προστασία των ναυτεργατών, με πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ