Τετάρτη 21 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Απαιτούν την άμεση απελευθέρωση Παλαιστίνιου απεργού πείνας

ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Τέσσερις ανθρωπιστικές οργανώσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων απαιτούν την άμεση απελευθέρωση του 48χρονου Παλαιστίνιου Μάχιρ αλ Ακχράς που κάνει απεργία πείνας εδώ και 87 μέρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φυλάκισή του, στο πλαίσιο της λεγόμενης διοικητικής κράτησης, δίχως καν προσχηματικές κατηγορίες.

Ο Μάχιρ αλ Ακχράς, πατέρας έξι παιδιών, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Κάπλαν του κεντρικού Ισραήλ και η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή καθώς πλέον αντιμετωπίζει προβλήματα με καρδιά, νεφρά, μάτια και άλλα όργανα.

«Οι Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Ισραήλ», το «Νομικό Κέντρο για τα Δικαιώματα της Αραβικής Μειονότητας στο Ισραήλ», ο «Σύνδεσμος Ανταμπίρ για την Υποστήριξη των Δικαιωμάτων των Κρατουμένων» και η «Δημόσια Επιτροπή Κατά των Βασανιστηρίων στο Ισραήλ» απαιτούν με κοινή ανακοίνωσή τους την άμεση απελευθέρωση του απεργού πείνας και την ακύρωση (και όχι αναστολή) της «διοικητικής κράτησης» ώστε να επιστρέψει ελεύθερος στην οικογένειά του.

Την ίδια στιγμή, νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση ο 65χρονος πρώην επικεφαλής των Παλαιστίνιων διαπραγματευτών Σαέμπ Ερεκάτ στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ, Χαντάσα. Οι Ισραηλινοί και Αραβες γιατροί φαίνεται πως συνεργάζονται στενά και με Αμερικανούς συναδέλφους τους που είχαν αναλάβει προ ετών τη μεταμόσχευση πνευμόνων στην οποία είχε υποβληθεί σε αμερικανικό νοσοκομείο. Ο Ερεκάτ έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό και έχει περιέλθει σε κώμα.

  • Αντιπροσωπεία αξιωματούχων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που επισκέφθηκαν το Ισραήλ ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με την οποία επιτρέπονται οι επισκέψεις πολιτών των δύο χωρών δίχως βίζα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ