Σάββατο 24 Οχτώβρη 2020 - Κυριακή 25 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Χαιρετίζει τα 10χρονα της USB στην Ιταλία

Απο πρόσφατη κινητοποίηση της Συνδικαλιστικής Ενωσης Βάσης
Απο πρόσφατη κινητοποίηση της Συνδικαλιστικής Ενωσης Βάσης
Σε ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σημειώνει: «Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τα 10 χρόνια ζωής και δράσης της συνδικαλιστικής οργάνωσης Unione Sindicale di Base (Συνδικαλιστική Ενωση Βάσης) της Ιταλίας.

Αγαπητοί σύντροφοι της USB, το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, τα αδέλφια σας στη μεγάλη παγκόσμια οικογένεια της ΠΣΟ, χαιρετίζουμε τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το ιδρυτικό συνέδριο της USB.

Η δράση της USB αυτά τα 10 χρόνια στην Ιταλία αναγνωρίζεται από όλους ως σημαντική συμβολή στον παγκόσμιο αγώνα των εργατών ενάντια στην εργοδοσία, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά κυρίως η μεγάλη σας συμβολή στην οργάνωση της εργατικής τάξης της Ιταλίας με τη γραμμή της ταξικής πάλης, είναι σημαντική συμβολή στον αγώνα ενάντια στις δυνάμεις της ταξικής συνεργασίας, της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, που έχουν διαφθείρει και υποτάξει μεγάλα και ιστορικά συνδικάτα στην υπηρεσία της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων. Μια στάση που ξεχώρισε ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες με το ξέσπασμα της πανδημίας, όπου η USB στάθηκε απέναντι στις επιταγές της κυβέρνησης της Ιταλίας και της Confindustria, οργανώνοντας την πρώτη απεργία εν μέσω καραντίνας σε όλη την Ευρώπη, υπερασπιζόμενη τη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων της Ιταλίας.

Στην επέτειο των 10 χρόνων από την ίδρυση της USB, στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στους μάρτυρες του αγώνα, τους συντρόφους που έπεσαν στη μάχη, όπως τα αδέλφια μας, στελέχη της USB, Abd El Salam, που δολοφονήθηκε στη γραμμή της περιφρούρησης, και Soumaila Sacko, που δολοφονήθηκε στον αγώνα για την οργάνωση των μεταναστών εργατών γης.

Ταυτόχρονα, εκ μέρους του ΠΑΜΕ θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τη σταθερή και αταλάντευτη αλληλεγγύη σας στους αγώνες των εργαζομένων της Ελλάδας. Μέχρι και την έμπρακτη βοήθειά σας σε μια σειρά από ζητήματα, πρωτοβουλίες και δράσεις.

Παρότι η πανδημία δεν μας επέτρεψε να είμαστε κοντά σας με τη φυσική μας παρουσία σε αυτήν την ιστορική στιγμή, είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό σας στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια και τις υπηρεσίες, στα χωράφια και τις βιομηχανίες, όπου ζει, αναπνέει και αγωνίζεται η εργατική τάξη. Είμαστε και θα είμαστε δίπλα σας στους δρόμους του αγώνα, ενάντια στην εκμετάλλευση και την αδικία. Ενάντια στο ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον εθνικισμό και το φασισμό. Είμαστε μαζί στον κοινό αγώνα της εργατικής τάξης για να σπάσει τα δεσμά της εκμετάλλευσης και για να κάνουμε πράξη το ιστορικό σύνθημα της εργατικής τάξης, "ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ!".

Ζήτω τα 10 Χρόνια Ζωής και Δράσης Unione Sindicale di Base!

Ζήτω η Παγκόσμια Εργατική Τάξη!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ