Τρίτη 27 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις τιμής στη λαϊκή πάλη ενάντια στους φασίστες

Κατερίνη
Κατερίνη
Με εκδηλώσεις, εξορμήσεις και άλλες πρωτοβουλίες, Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μαζί με Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ τιμούν τη μεγάλη επέτειο των 76 χρόνων από την Απελευθέρωση, με τους ναζί να αποχωρούν από τη χώρα κυνηγημένοι από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ.

Στη Λάρισα, η μέρα της Απελευθέρωσης από τη γερμανική ναζιστική κατοχή, που έγινε με τη θριαμβευτική είσοδο των δυνάμεων του ΕΛΑΣ στην πόλη στις 23/10/1944, τιμήθηκε την περασμένη Παρασκευή, με εκδήλωση στην πλατεία Τ. Γαργαλιάνου από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Λάρισα και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Στην εκδήλωση μίλησε η Δήμητρα Σίσκου, πρόεδρος του Παραρτήματος, και στο τέλος κατατέθηκαν στεφάνια.

Στην Κατερίνη

Με μαζική εξόρμηση στον πεζόδρομο της Κατερίνης και κατάθεση στεφάνων στο Αγαλμα της Ελευθερίας, η ΤΟ Πιερίας του ΚΚΕ και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ τίμησαν τη Δευτέρα 26/10 τα 76 χρόνια από την Απελευθέρωση της Κατερίνης από τους ναζί Γερμανούς κατακτητές. Στη διάρκεια της εξόρμησης στον πεζόδρομο μοίρασαν ανακοίνωση, ενώ στο χώρο υπήρχαν και ταμπλό με φωτογραφικό υλικό και ντοκουμέντα για την Απελευθέρωση της Κατερίνης στις 26 Οκτώβρη του 1944. Τη μέρα που ο γερμανικός στρατός κατοχής, κάτω από τα χτυπήματα του ΕΛΑΣ, της μόνης ένοπλης αντιστασιακής οργάνωσης στην Πιερία, έφευγε ηττημένος από την Κατερίνη.

  • Η ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει κατάθεση στεφάνων αύριο Τετάρτη, στις 10.30 π.μ., στο μνημείο των εκτελεσμένων αγωνιστών - μαχητών από το Εκτακτο Στρατοδικείο Δράμας, στο χώρο του Α' Νεκροταφείου Δράμας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ