Τρίτη 27 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Νέες δολοφονίες αγωνιστών

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--

Κράτος και παραστρατιωτικές οργανώσεις εγκληματιών συνεχίζουν να δολοφονούν αγωνιστές στην Κολομβία. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έπεσαν νεκροί σε επίθεση ενόπλων στο βόρειο τμήμα της Κολομβίας το Σαββατοκύριακο. Το έγκλημα κατά τεσσάρων αγροτών και του δικηγόρου τους διαπράχθηκε το Σάββατο το βράδυ στην κοινότητα Σαν Μάρκος. Στην περιφέρεια αυτή δρα κατά κύριο λόγο η συμμορία διακινητών ναρκωτικών Clan del Golfo, που ίδρυσαν πρώην ακροδεξιοί παραστρατιωτικοί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από την πλευρά του, το κόμμα FARC (Εναλλακτική Επαναστατική της Πλειοψηφίας) κατήγγειλε μέσω Twitter τους φόνους, επίσης το Σάββατο, δύο πρώην ανταρτών στις περιφέρειες Κάουκα (νοτιοδυτικά) και Κακετά (νότια). Συνολικά από το 2016 και τη λεγόμενη ειρηνευτική συμφωνία οι δολοφονίες πρώην ανταρτών έχουν φτάσει τις 236 ενώ συνολικά οι σκοτωμένοι αντάρτες, συνδικαλιστές, ηγέτες ιθαγενών, αγροτών, υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διαδηλωτές σε διάφορες κινητοποιήσεις προσεγγίζουν τους 900.

Τη συνεχιζόμενη αυτή γενοκτονία καταγγέλλουν οι εργατικές και λαϊκές οργανώσεις της χώρας, για την οποία η αντιδραστική κυβέρνηση του Ντούκε έχει ακέραιη την ευθύνη, όπως και για τη μη εφαρμογή όσων είχαν συμφωνηθεί με το αντάρτικο. Την κρατική βία και καταστολή καταδίκασαν και πάλι στη μεγάλη εθνική απεργία, στις 21 Οκτώβρη, που διοργάνωσαν σε πολλές πόλεις τα συνδικάτα εργαζομένων, οι οργανώσεις των αγροτών, των ιθαγενών, των φοιτητών, διεκδικώντας παράλληλα βελτίωση του εισοδήματος και του βιοτικού επιπέδου τους, δημόσια - δωρεάν Υγεία, Παιδεία, όπως και μέτρα προστασίας, την ώρα που στη χώρα πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα και τα θύματα από την πανδημία του κορονοϊού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ