Τετάρτη 9 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Αμεση ανάγκη εκτάκτου βοηθήματος

Εκτακτη οικονομική ενίσχυση και επίδομα θέρμανσης τουλάχιστον 100.000 για όσους παίρνουν σύνταξη μέχρι 300.000 δρχ. απαιτούν οι συνταξιούχοι. Σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ επισημαίνουν τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται λόγω της πενιχρής τους σύνταξης σε συνθήκες βαρύ και παρατεταμένου χειμώνα, ανατιμήσεων των ειδών διατροφής και εφαρμογής του ευρώ.

Οι Ομοσπονδίες σημειώνουν ότι οι συντάξεις πείνας που παίρνουν δε φτάνουν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τους. Τα αυξημένα έξοδα για τη θέρμανση λόγω του κρύου, οι ανατιμήσεις στα κηπευτικά και σε πολλά άλλα είδη διατροφής όχι μόνο λόγω καιρού αλλά και εξαιτίας των «στρογγυλοποιήσεων» του νέου νομίσματος προς τα πάνω, εντείνουν τα προβλήματα των συνταξιούχων που ήδη ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Οι συνταξιούχοι απαιτούν αυξήσεις «που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της ζωής και να καλύπτουν τα φαινόμενα ακρίβειας και όχι αυξήσεις με βάση τον επίσημο πληθωρισμό ο οποίος απέχει πολύ από την πραγματικότητα και την καθημερινότητα της ζωής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ