Τετάρτη 9 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΧΟΛΕΙΑ
Επανέναρξη με προβλήματα

Με προβλήματα ξεκίνησε χτες η λειτουργία των σχολείων στο Νομό Θεσσαλονίκης, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, ενώ αρκετά σχολεία έμειναν κλειστά λόγω ζημιών στις εγκαταστάσεις θέρμανσης εξαιτίας του παγετού. Σύμφωνα με στοιχεία της Νομαρχίας, τα περισσότερα προβλήματα παρουσιάστηκαν σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και κυρίως στην ύπαιθρο της Θεσσαλονίκης.

Από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναφέρθηκε πρόβλημα μόνο στο Γυμνάσιο και Λύκειο του Δρυμού, όπου γίνονται εργασίες αντικατάστασης του δικτύου θέρμανσης. Κανένα πρόβλημα δεν αναφέρθηκε από την Α` Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πολλά όμως ήταν τα σχολεία στην περιοχή ευθύνης της Β` Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που δε λειτούργησαν: Το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Αδένδρου, το Νηπιαγωγείο Ακροποτάμου, το 1ο και το 3ο Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου, το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο Εξοχής, το 13ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης, το 12ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης, το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Αρέθουσας, το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, το Νηπιαγωγείο Κρυονερίου και το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Καλαμωτού. Επίσης δε λειτούργησε το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Καβαλαρίου, λόγω προγραμματισμένης διακοπής ρεύματος στην περιοχή.

Στο μεταξύ αρκετά ακόμη σχολεία λειτούργησαν, παρά τα προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης, λόγω του παγετού. Αυτά είναι: το 1ο Δημοτικό Σχολείο και το 2ο και 3ο Νηπιαγωγείο Αγίου Αθανασίου, το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Λουδία, το 19ο και 20ό Νηπιαγωγείο Ευόσμου, το 1ο, το 2ο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά, το 4ο Νηπιαγωγείο Λαγκαδά και το Νηπιαγωγείο Νικομηδινού.

Ευθύνες για τα παραπάνω προβλήματα, η Νομαρχία Θεσσαλονίκης επιρρίπτει στους δήμους που δε φρόντισαν να εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

  • Προβλήματα υπήρξαν και σε μεγάλο αριθμό σχολείων της Θεσσαλίας που δε λειτούργησαν λόγω διαφόρων βλαβών που οι δήμοι δεν πρόλαβαν να επιδιορθώσουν, μιλώντας όχι για τα ορεινά που είναι αποκλεισμένα, αλλά για τον κάμπο. Ετσι 24 σχολεία δε λειτούργησαν στη Μαγνησία, 14 στα Τρίκαλα όπου είναι χαρακτηριστικό ότι οι μαθητές του 3ου Λυκείου προχώρησαν σε κατάληψη και διαμαρτυρία στον Προϊστάμενο Β`βάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος τους έδιωξε «κακήν κακώς». Στην Καρδίτσα δε λειτούργησαν 24 δημοτικά και 12 γυμνάσια και λύκεια, ενώ και στη Λάρισα δε λειτούργησαν κάποια σχολεία.

Τα σχολεία σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και σε όλους τους νομούς της Κρήτης θα επαναλειτουργήσουν από αύριο, λόγω των προβλημάτων στην πρόσβαση που προκλήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ