Τετάρτη 28 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τραυματίστηκε εργάτης στο εργοτάξιο του αεροδρομίου

Αλλος ένας εργαζόμενος προστέθηκε στην ατελείωτη λίστα των εργατικών «ατυχημάτων» στον κλάδο των Κατασκευών. Πρόκειται για υδραυλικό ο οποίος το απόγευμα της Δευτέρας, την ώρα της δουλειάς στο εργοτάξιο της επέκτασης του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης, έπεσε από μεγάλο ύψος και χτύπησε στο κεφάλι.

Ο εργαζόμενος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή, στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου». Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν συνδικαλιστές στον κλάδο, το «ατύχημα» έγινε στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας. Ο συνάδελφός τους ήταν ανεβασμένος σε μια ξύλινη σκάλα και χωμένος ο μισός μέσα στην οροφή.

Αυτήν την περίοδο οι εργαζόμενοι στο έργο δουλεύουν κάτω από απίστευτη πίεση, με την εντατικοποίηση, τις υπερωρίες και τη δουλειά Σαββατοκύριακα και αργίες να έχουν γίνει κανόνας, προκειμένου να παραδοθεί το έργο μέχρι τέλος του χρόνου.

Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης σημειώνει: «Μπροστά στα κέρδη και τις ρήτρες δεν υπολογίζονται ωράρια, Κυριακές, αργίες, δεν υπολογίζεται η ανθρώπινη ζωή. Εγκληματικές ευθύνες φέρει και η κυβέρνηση, που δίνει αέρα στα πανιά των κατασκευαστών, με την "απελευθέρωση" των ωραρίων και τις περίφημες δηλώσεις του πρωθυπουργού για 7ήμερη εργασία να γίνονται πράξη μέσα στα εργοτάξια όταν τα έργα "τρέχουν" και μετά να πετιόμαστε στην ανεργία και την εκ περιτροπής εργασία, αφού έχουμε παράγει τα κέρδη που απαιτούσαν.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Οργανώνουμε τον αγώνα μας για δουλειά με αξιοπρέπεια. Θέλουμε να γυρνάμε στα σπίτια μας σώοι και αβλαβείς μετά την εργασία μας. Ως εδώ, φτάνει πια η κατάσταση με τα εργοτάξια - γαλέρες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ