Τρίτη 3 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Σε πλοίο της γραμμής επί 12 μέρες τα τεστ 50 ασθενών από ευπαθείς ομάδες!

Τη μεγάλη προχειρότητα του μηχανισμού που έστησαν κυβέρνηση και ΕΟΔΥ για τη μεταφορά δειγμάτων για τον κορονοϊό από τα μικρά νησιά, ακόμα και από πολύ ευαίσθητους χώρους, αποκαλύπτει σοβαρή καταγγελία της Ενωσης Ιατρών Κρατικού Θεραπευτηρίου Νοσοκομείου Λέρου - ΚΥ Πάτμου - ΠΠΙ Λειψών και Αγαθονησίου (ΕΙΘΕΛ).

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 31/10 παραδόθηκε κατά λάθος, από το πλοίο της γραμμής στο Κέντρο Υγείας Πάτμου, κιβώτιο που περιείχε βιολογικό υλικό 50 περίπου δειγμάτων για ανίχνευση του κορονοϊού.

Οπως αναφέρει η ΕΙΘΕΛ, «με έκπληξη είδαμε ότι το υλικό αυτό είχε παρθεί στις 19/10/2020 από υπαλλήλους του ΕΟΔΥ και αφορούσε ασθενείς μας στη Λέρο, του ψυχιατρικού τομέα, του ΠΙΚΠΑ και του γηροκομείου. Προφανώς το υλικό παρέμεινε στην κατάψυξη του πλοίου εδώ και 12 μέρες χωρίς να το αναζητήσει κάποιος».

Μάλιστα, προσθέτει η ΕΙΘΕΛ, «κατά την πάγια τακτική του ΕΟΔΥ, σε ερώτηση της υπεύθυνης επιτροπής του Νοσοκομείου Λέρου για το αποτέλεσμα της ανίχνευσης στους ασθενείς μας, είχε δοθεί η απάντηση προ ημερών ότι "δεν υπάρχει ειδοποίηση από το εργαστήριο, επομένως όλο το προς εξέταση υλικό είναι αρνητικό στον ιό"».

«Οι ευθύνες της διοίκησης του ΕΟΔΥ αλλά και της κυβέρνησης είναι τεράστιες, ως προς την προχειρότητα του μηχανισμού που έχει στηθεί για τη μεταφορά βιολογικών υλικών προς εξέταση και κατά συνέπεια την ανίχνευση και πρόληψη της νόσου. Οι κυβερνητικές ευθύνες, αλλά και εκείνες της Περιφέρειας και της Τοπικής Διοίκησης, πολλαπλασιάζονται και από το γεγονός τηςμη ύπαρξης μόνιμου κλιμακίου του ΕΟΔΥ στα νησιά Λέρος και Πάτμος», τονίζει η ΕΙΘΕΛ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ