Τρίτη 3 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΝΔΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μαζική εξόρμηση - κάλεσμα πάλης με το ΚΚΕ

Μαζική εξόρμηση στην πόλη της Μάνδρας πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Λιάνα Κανέλλη, βουλευτή του Κόμματος. Στη διάρκεια της εξόρμησης μοιράστηκε πλατιά η ανακοίνωση του ΚΚΕ για το νέο αντεργατικό νομοθετικό έκτρωμα της κυβέρνησης, αλλά και το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ μπροστά στις εξελίξεις.

Στη συζήτηση με τους κατοίκους της Μάνδρας κυριάρχησε η ανησυχία για την επικείμενη δημιουργία μονάδας αποθήκευσης επικίνδυνων αποβλήτων στην περιοχή, που έγκαιρα και με πολύμορφες παρεμβάσεις είχαν αναδείξει το ΚΚΕ και οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Αυτό που τονίστηκε από την Λιάνα Κανέλλη είναι ότι το ΚΚΕ «χτύπησε το καμπανάκι» και ότι τώρα ο λαός της Μάνδρας πρέπει με όλες του τις δυνάμεις να παλέψει ενάντια στη δημιουργία τέτοιων μονάδων, σε μια ήδη πολλαπλά επιβαρυμένη περιοχή, όπου η ρύπανση είναι τεράστια και ο κίνδυνος ενός βιομηχανικού ατυχήματος είναι πάντα ορατός. Σημείωσε, επίσης, ότι ο λαός της Μάνδρας πρέπει να παλέψει συνολικά ενάντια σε μια πολιτική που υποβαθμίζει τη ζωή των κατοίκων, μια πολιτική διαχρονικά των κυβερνήσεων που έχει κριτήριο τα κέρδη μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και θεωρεί κόστος τις λαϊκές ανάγκες.

Κατά την περιοδεία στα καφενεία της πόλης, όπως ήταν αναμενόμενο, αναδείχθηκε και η έντονη ανησυχία γύρω από την εξέλιξη της πανδημίας και την αβεβαιότητα που υπάρχει για τη λαϊκή πλειοψηφία.

Η βουλευτής του ΚΚΕ ανέδειξε τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και επαγγελματίες της περιοχής, με την αβεβαιότητα και το φόβο για την υγεία και την επιβίωσή τους να κυριαρχούν. Πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε συνθήκες εντατικοποίησης, με πετσοκομμένους μισθούς και δικαιώματα, με τον συνεχή φόβο της απόλυσης, ενώ, επίσης, πολλοί είναι κι αυτοί που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με το πενιχρό επίδομα της αναστολής εργασίας τους. Τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει τώρα να αναλάβει τις ευθύνες της, χωρίς περιστροφές, στηρίζοντας με ουσιαστικά μέτρα την υγεία και την επιβίωση των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων της περιοχής. Να μη μείνει κανείς χωρίς εισόδημα. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα χρειάζεται τώρα, ακόμη πιο αποφασιστικά να διεκδικήσουν από κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία μέτρα προστασίας της ζωής τους, να κάνουν δικιά τους υπόθεση τον αγώνα για την υγεία και την επιβίωσή τους, ενάντια στην προσπάθεια να αξιοποιηθεί η πανδημία για μέτρα ενάντια στον λαό και τους εργαζόμενους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε αγωνιστικό αναβρασμό οι μικροί επαγγελματίες της περιοχής (2020-12-29 00:00:00.0)
Απαράδεκτο περιστατικό σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη (2012-10-26 00:00:00.0)
Ημερίδα για τις ΝΑΤΟικές δαπάνες (2010-06-20 00:00:00.0)
Ακριβά και μετά τη μείωση τα εισιτήρια του μετρό (2007-03-02 00:00:00.0)
«Αγωνιστείτε μαζί μας, συσπειρωθείτε, όλοι μαζί μπορούμε» (2002-06-26 00:00:00.0)
Η οργή να εκφραστεί στην κάλπη (2000-03-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ