Τρίτη 3 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Καμία συμμετοχή στις ηλεκτρονικές ψευδοεκλογές

«

Καμία συμμετοχή, μαζική αποχή από τις ηλεκτρονικές ψευδοεκλογές για αιρετούς στα Υπηρεσιακά Συμβούλια!», καλεί η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ), απέναντι στις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στη διεξαγωγή των εκλογών στις 7 Νοέμβρη μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Σε ό,τι αφορά τη στάση του υπουργείου, που επιμένει στη διενέργεια των εκλογών, ενάντια στις θέσεις και αποφάσεις των Σωματείων και Ομοσπονδιών, η ΑΣΕ σημειώνει: «Κωφεύει απέναντι στις ενστάσεις σύσσωμου του κλάδου για την παραβίαση της μυστικότητας της ψήφου, τη δυνατότητα να παραποιηθούν τα αποτελέσματα, τη δυνατότητα εξαναγκασμού και εξαγοράς ψήφων. Δεν σέβεται το δικαίωμα των συναδέλφων να ελέγχουν διά ζώσης τους εκπροσώπους τους στα όργανα διοίκησης, να επιλέγουν αυτοί τον τρόπο με τον οποίο θα τους εκλέξουν (...)

Το υπουργείο, λοιπόν, προχωρά σε μία κίνηση - πραξικόπημα, που θυμίζει εποχές φίμωσης, διοργανώνοντας εκλογές όπου οι υποψήφιοι δεν θέλουν να συμμετάσχουν και οι συνάδελφοι δεν θέλουν να ψηφίσουν, ούτε να ελέγξουν την εγκυρότητα της ψηφοφορίας μέσω των εφορευτικών επιτροπών», αναφέρει η ΑΣΕ, τονίζοντας πως «οι μέρες που απομένουν μέχρι τις ψευδοεκλογές στις 7/11 είναι πραγματικά κρίσιμες. Οι ΕΛΜΕ και οι ΣΕΠΕ σε όλη την Ελλάδα μπορούν και πρέπει να ενημερώσουν μαζικά τους συναδέλφους για τη στάση του υπουργείου, αλλά και για τις αποφάσεις σύσσωμου του κλάδου.

Σε κάθε περίπτωση, οι εκλογές δεν θα νομιμοποιηθούν από τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία, όπως δεν τις νομιμοποιεί και το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, που προβλέπει τη μυστικότητα και τη διά ζώσης ψηφοφορία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ