Τρίτη 3 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Ανησυχία από τα κρούσματα στο 1ο ΕΠΑΛ Καλαμαριάς

Αναβρασμός επικρατεί στο 1ο ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, όπου από την περασμένη Πέμπτη έχουν επιβεβαιωθεί 5 κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ηδη βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας 3 τμήματα Γενικής Παιδείας και 6 τμήματα Ειδικότητας, και επιπλέον 9 καθηγητές μπήκαν σε καραντίνα. Μετά από επίμονες παρεμβάσεις γονέων, μαθητών και της Ενωσης Γονέων Καλαμαριάς, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεσμεύτηκε ότι μέχρι και την Παρασκευή θα ανασταλεί η λειτουργία του σχολείου. Μέχρι χτες το βράδυ, πάντως, το σχολείο δεν είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο του υπουργείου Παιδείας με τα κλειστά τμήματα και σχολεία, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που κλειστά τμήματα δεν εμφανίζονται στη λίστα του υπουργείου, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα...

Με ανακοίνωσή τους, γονείς και μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ καταγγέλλουν ότι «μαθητές και εκπαιδευτικοί αφέθηκαν χωρίς ουσιαστική υποστήριξη από την πολιτεία, να φέρουν σε πέρας την εκπαιδευτική διαδικασία μέσα από υγειονομικά πρωτόκολλα που αποδεικνύονται σε πολλές περιπτώσεις ασαφή και ανεφάρμοστα μέσα στους χώρους μάθησης».

Μεταξύ άλλων σημειώνουν ότι στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν περίπου 800 μαθητές και εργάζονται σχεδόν 100 εκπαιδευτικοί στην πρωινή βάρδια, όπου:

«Οι τάξεις που είναι Γενικής Παιδείας μετά συνενώνονται στις Ειδικότητες, με αποτέλεσμα, αν κάποιος νοσεί, να μεταφέρεται και στις τάξεις Ειδικοτήτων, όπου ο αριθμός των μαθητών αυξάνεται.

Οι μαθητές του σχολείου έρχονται από όλες τις περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης, χρησιμοποιώντας τα ΜΜΜ δύο φορές τη μέρα (η πλειοψηφία των οποίων μετεπιβιβάζονται σε περισσότερα από ένα οχήματα), στα οποία δεν τηρείται το 65% της χωρητικότητας βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ, με αποτέλεσμα μαθητές, εκπαιδευτικοί και οι οικογένειες όλων να βρίσκονται καθημερινά εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της μετάδοσης του ιού.

Το προσωπικό καθαριότητας δεν επαρκεί να καλύψει το μέγεθος του σχολικού συγκροτήματος και τις αυξημένες ανάγκες ειδικά των εργαστηρίων (π.χ. τάξεις Η/Υ, τάξεις Υγείας κ.λπ.), που χρήζουν ιδιαιτέρων μέτρων υγιεινής».

Γονείς και μαθητές ζητούν ανάμεσα σε άλλα: Προγραμματισμένη απολύμανση κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Ενίσχυση του υπάρχοντος προσωπικού καθαριότητας, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες του σχολικού συγκροτήματος. Μαζικά δωρεάν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Αμεση πρόσληψη σχολιάτρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ