Τρίτη 3 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Σήμερα η κινητοποίηση έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Κινητοποίηση έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο οργανώνουν σήμερα Τρίτη στις 11 π.μ. το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και μαζικοί φορείς της πόλης, συνεχίζοντας τις πολύμορφες παρεμβάσεις διεκδίκησης μέτρων για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων και την προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Οπως επισημαίνουν, στην πόλη της Λάρισας είναι εκατοντάδες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τον προηγούμενο μήνα, δεκάδες είναι τα κρούσματα σε χώρους δουλειάς, στο Πανεπιστήμιο κ.α., ενώ 40 τμήματα σχολείων είχαν αναστείλει τη λειτουργία τους.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι συνθήκες συνωστισμού στα σχολεία, εκατοντάδες εργαζόμενοι μετακινούνται καθημερινά σαν σαρδέλες με τα λεωφορεία και το τρένο, ενώ οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν κανέναν ουσιαστικό έλεγχο στους χώρους δουλειάς, καθώς δεν έχουν καμία ενημέρωση για τα κρούσματα από τον ΕΟΔΥ και παραμένουν υποστελεχωμένοι. Στις δε δημόσιες δομές Υγείας του νομού έχουν γίνει μόνο λίγες προσλήψεις ελαστικά εργαζομένων και εφαρμόζεται η πολιτική των «μπαλωμάτων» - μετακινήσεων. Οι κλίνες ΜΕΘ Covid είναι 8 στο Γενικό Νοσοκομείο και 6 στο Πανεπιστημιακό, οι οποίες το Σαββατοκύριακο ήταν πλήρεις.

Το Εργατικό Κέντρο και οι μαζικοί φορείς διεκδικούν μεταξύ άλλων: Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας. Στελέχωση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό. Αυξημένα μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, σχολεία και μέσα μεταφοράς.

  • Αντίστοιχη κινητοποίηση έξω από το Νοσοκομείο Αμφισσας διοργανώνει αύριο Τετάρτη το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας. Σε ανακοίνωσή του αναδεικνύει ανάμεσα σε άλλα τις τεράστιες ελλείψεις στο Νοσοκομείο, σημειώνει τον εντοπισμό κρούσματος στο προσωπικό και το γεγονός ότι το Νοσοκομείο έμεινε έστω και για λίγες μέρες χωρίς αναισθησιολόγους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ