Τρίτη 3 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Αλλη μία συρροή κρουσμάτων σε βιομηχανία τροφίμων στην Ηπειρο

Σε ακόμη μια βιομηχανία τροφίμων, αυτήν τη φορά στην Πρέβεζα, εντοπίζεται συρροή κρουσμάτων κορονοϊού. Είχαν προηγηθεί το πλήθος κρουσμάτων που αποκαλύφτηκαν σε πτηνοσφαγεία στα Γιάννενα την προηγούμενη βδομάδα, τα εκατοντάδες κρούσματα σε κονσερβοποιίες σε Ημαθία - Πέλλα το προηγούμενο διάστημα κ.ο.κ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν 5 θετικά κρούσματα στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΒΕ ΧΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟΥ» (FOPPEN) στη ΒΙΠΕ Πρέβεζας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, μετά από τη γνωστοποίηση θετικού δείγματος σε εργαζόμενη στην παραγωγή, ανεστάλησαν για 24 ώρες οι εργασίες όλων των τμημάτων λειτουργίας του εργοστασίου. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε μοριακά τεστ σε εργαζόμενους που είχαν στενή επαφή με την εργαζόμενη και σε εργαζόμενους άλλων τμημάτων, ενώ η εταιρεία αναφέρει ότι έκανε rapid tests στο υπόλοιπο προσωπικό.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι οι συνθήκες εργασίας, με την εντατικοποίηση της δουλειάς και τα ελλιπή μέτρα προστασίας, αποτελούν τις κύριες αιτίες εξάπλωσης της πανδημίας στους χώρους δουλειάς. Θέτει το ζήτημα των προληπτικών έλεγχων με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας, αναδεικνύοντας την υποκρισία της κυβέρνησης, που κρύβεται πίσω από την «ατομική ευθύνη», ενώ «αποφεύγει να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ