Τρίτη 3 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μεγάλες και οι ευθύνες της δημοτικής αρχής

Τις ευθύνες της διοίκησης του δήμου που σιγοντάρει τις επιλογές και τη ρητορική της κυβέρνησης αναδεικνύει η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Θεσσαλονίκης.

Υπογραμμίζει ότι η δημοτική αρχή αρνήθηκε προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για μια σειρά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία κ.ά., καθώς «προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι οι αντοχές της οικονομίας (βλ. κέρδη μεγαλοεπιχειρηματιών, τουρισμού, τραπεζιτών, βιομηχάνων κ.λπ.). Του δε Κ. Ζέρβα να μην ενοχλήσει την κυβέρνηση για να εξασφαλίσει τη στήριξή της στις επόμενες εκλογές».

Και καλεί έστω και την ύστατη ώρα, μεταξύ άλλων, να υλοποιηθούν: Μαζικά, δωρεάν, επαναλαμβανόμενα τεστ σε σχολεία, χώρους δουλειάς, όπου υπάρχει αναγκαστικός συνωστισμός. Επαναλειτουργία των νοσοκομείων Λοιμωδών και Παναγία. Επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων (δεν χρησιμοποιούνται) για την αστική συγκοινωνία. Αποσυμφόρηση σχολείων με αξιοποίηση αιθουσών της ΔΕΘ, ΚΑΠΗ, κλειστών σχολείων, άλλων αιθουσών. Να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους του δήμου που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Να απαλλαγούν από δημοτικά τέλη οι άνεργοι, οι μισοαπασχολούμενοι, όσων έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας, οι μικροκαταστηματάρχες που φυτοζωούν και κλείνουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ