Παρασκευή 6 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
Συνεχίζουν Super League 1, Basket League και ευρωπαϊκά ματς

Επιβεβαιώνοντας τη φημολογία των προηγούμενων ημερών, η κυβέρνηση, παρά το γενικό lockdown στη χώρα λόγω πανδημίας, επιτρέπει τη συνέχιση του επαγγελματικού αθλητισμού.

Oπως ανακοινώθηκε χτες από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, έξω από τις γενικές απαγορεύσεις στον αθλητισμό παραμένουν το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Super League 1 και το πρωτάθλημα μπάσκετ της Basket League.

Παράλληλα, θα διεξαχθούν κανονικά οι προγραμματισμένοι για όλη την περίοδο του lockdown οι προγραμματισμένοι αγώνες των ελληνικών ομάδων που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ποδοσφαίρου (Champions League - Europa League) και μπάσκετ (Ευρωλίγκα, Eurocup και FIBA Champions League).

Τέλος, θα εξαιρεθούν από το lockdown οι διεθνείς υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου για το Nations League το προσεχές διάστημα, καθώς και οι δραστηριότητες των αθλητών και αθλητριών που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Κανονικά στο «Κλεάνθης Βικελίδης» το Αρης - ΑΕΚ

Λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις του υφυπουργού για τη συνέχιση της Super League 1, η διοργανώτρια αρχή έκανε γνωστό ότι η αναμέτρηση Αρης - ΑΕΚ θα διεξαχθεί κανονικά στην έδρα του πρώτου στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 8/11 στις 19.30.

Για τον συγκεκριμένο αγώνα αρχικά δημιουργήθηκε σύγχυση, μετά το πρώτο lockdown στη Θεσσαλονίκη, και είχαν αναζητηθεί άλλες λύσεις για τον τόπο διεξαγωγής του (Λάρισα, Βόλος, Λαμία).

Λουκέτο και αντιδράσεις στον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Αντίθετα, με απόφαση της κυβέρνησης για άλλη μια φορά φέτος «κατεβάζει ρολά» ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στο σύνολό του, κάτι που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στον αθλητικό κόσμο.

Την ίδια στιγμή παραμένουν «στον αέρα» οι κυβερνητικές υποσχέσεις από τον περασμένο Ιούνη για οικονομική ενίσχυση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και τα 12 εκατ. ευρώ που είχε υποσχεθεί ο υφυπουργός Αθλητισμού, ως έξτρα ενίσχυση προς τα σωματεία απέναντι στις συνέπειες της πανδημίας, δεν έχουν ακόμα καταβληθεί και ενώ πλησιάζουμε το τέλος του έτους.

Ως άλλοθι γι' αυτό προβαλλόταν μέχρι πρόσφατα η ανάγκη ολοκλήρωσης της διαδικασίας εγγραφής στο Αθλητικό Μητρώο που έφερε η κυβέρνηση στον πρόσφατο αθλητικό νόμο, στην οποία διαδικασία όμως μέχρι σήμερα έχουν παρατηρηθεί πολλά προβλήματα και καθυστερήσεις, με ελάχιστα σωματεία να έχουν ολοκληρώσει τις απαιτούμενες ενέργειες.

Ετσι, πριν από λίγες μέρες και έπειτα από τις πολλές αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν, ο υφυπουργός Αθλητισμού δεσμεύτηκε για την καταβολή της ενίσχυσης στα σωματεία που έχουν προεγγραφεί στο Μητρώο αλλά δεν έχουν πάρει ακόμα την τελική έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΓΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ