Τρίτη 10 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Καταγγέλλουν τη μη ανανέωση σύμβασης χορευτή της Λυρικής

Σωματεία από το χώρο του Πολιτισμού καταγγέλλουν με κοινή τους ανακοίνωση την απόφαση της διοίκησης της Λυρικής να μην προβεί σε ανανέωση της σύμβασης ενός χορευτή της ΕΛΣ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Χορευτών Εθνικής Λυρικής Σκηνής, το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η Ενωση Λυρικών Πρωταγωνιστών Ελλάδας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Πάσης Φύσεως Προσωπικού στο ΚΘΒΕ και το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους «για την απόφαση της διοίκησης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής να μην προβεί στην ανανέωση της σύμβασης εργασίας του συναδέλφου μας, ενός ταλαντούχου και ικανότατου χορευτή, ο οποίος με την παρουσία του έχει εξυψώσει την ήδη αναγνωρισμένη αξία της ομάδας χορευτών της ΕΛΣ. Πρόκειται για έναν εξαίρετο καλλιτέχνη και συνεργάτη, και αυτό επιβεβαιώνεται από την καθολική συμμετοχή των χορευτών στην πρόσφατη στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2/11, προς στήριξή του.

Καλούμε τη διεύθυνση της ΕΛΣ να παραμείνει πιστή στις δηλώσεις της ότι δεν θα προβεί σε καμία απόλυση - μη ανανέωση σύμβασης, διατηρώντας την ισορροπία και ομαλή λειτουργία του θεάτρου στην τόσο δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Εναντιωνόμαστε στη λογική της απαξίωσης των εργαζομένων και σύσσωμο το σώμα των χορευτών αλλά και οι εργαζόμενοι των άλλων ειδικοτήτων της Λυρικής απαιτούμε να πάρει πίσω η διοίκηση αυτήν την άδικη απόφαση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ