Πέμπτη 10 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για τα «Λευκά Κελιά»

ΑΓΚΥΡΑ.--

Σε μια νέα επίδειξη αδιαλλαξίας έναντι των απεργών πείνας πολιτικών κρατουμένων προέβη χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκικής κυβέρνησης, Χικμέτ Σάμι Τουρκ. Ξεκαθαρίζοντας, για όποιον είχε αμφιβολίες, ότι η πρόταση των τεσσάρων μεγαλύτερων δικηγορικών συλλόγων της χώρας για χαλάρωση της απομόνωσης στα «Λευκά Κελιά», στις φυλακές τύπου «F», δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να εφαρμοστεί.

Οι δηλώσεις που έκανε ο Τουρκ προς δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα και αναμεταδόθηκαν από το Γαλλικό και το Γερμανικό Πρακτορείο είναι αποκαλυπτικές της πρόθεσής του να δείξει στους πάντες ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τους πολιτικούς κρατούμενους ως «τρομοκράτες», και την απεργία πείνας ως κάτι ανάξιο λόγου (!) προχωρώντας μάλιστα στο απίστευτο σχόλιο πως οι δικηγορικοί σύλλογοι που διατύπωσαν την ιδέα απλά «ενθαρρύνουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις»!

Ο Τουρκ επανέλαβε ότι οι νέες φυλακές δημιουργήθηκαν για να τεθεί τέρμα στην «κυριαρχία της μαφίας και των τρομοκρατικών ομάδων» σε φυλακές στις οποίες διέμεναν μαζί μέχρι και εκατό κρατούμενοι. Ο Τουρκ είπε πάντως ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιτραπεί σε κρατούμενους που έχουν επιδείξει καλή διαγωγή να συναντώνται μεταξύ τους για «πέντε ώρες την εβδομάδα»... Πριν ή μετά τα βασανιστήρια, άραγε;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ