Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΛΑΡΙΣΑ
Κραυγή αγωνίας από τους νοσοκομειακούς γιατρούς

«Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας "γονάτισε"», «πριν από λίγες μέρες δημιούργησαν νέες κλίνες Covid που φάνταζαν πολλές, αλλά από χτες είναι πλέον γεμάτες», «αύριο θα ξεκινήσουμε εφημερία και δεν ξέρουμε πού θα νοσηλεύσουμε τους ασθενείς που θα προσέλθουν». Με αυτά τα λόγια τα μέλη του ΔΣ της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας Λάρισας, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ανέδειξαν την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δημόσιες δομές Υγείας του νομού Λάρισας και ιδιαίτερα το Γενικό Νοσοκομείο.

Ο Νίκος Νταφούλης, πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών (ΕΙΝΚΥΛ), αφού κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει έκτακτα μέτρα, όπως να ανοίξουν κρεβάτια ΜΕΘ, να γίνουν έκτακτες προσλήψεις και κυρίως να προχωρήσει άμεσα σε επίταξη των υποδομών Υγείας του ιδιωτικού τομέα, ανέδειξε τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Στο ΓΝ Λάρισας μόνο κάποια κλινικά τμήματα διατηρούν επιλεκτική δραστηριότητα που απευθύνεται σε μη Covid-19 νοσηρότητα, και τα τακτικά χειρουργεία έχουν μειωθεί στο 20%. Οι οικονομικά εύρωστοι άρρωστοι του υπόλοιπου 80% θα απευθυνθούν για θεραπεία στις ιδιωτικές νοσοκομειακές επιχειρήσεις και οι υπόλοιποι θα αφεθούν στην τύχη τους και τη "φυσική επιλογή".

Ανεξέλεγκτα, χωρίς κάποιον κεντρικό σχεδιασμό της 5ης ΥΠΕ, το εξουθενωμένο από την χρόνια υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση ΓΝ Λάρισας έχει μετατρέψει σχεδόν το 25% των κλινών του σε κλίνες νοσηλείας πασχόντων από Covid-19, χωρίς καμία πρόβλεψη για την ενίσχυση σε προσωπικό και Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ). Πλέον έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ασφαλούς νοσηλείας περισσότερων ασθενών και μετατροπής κλινών για περίθαλψη αρρώστων με Covid-19».

Ο Θανάσης Αθανασιάδης, αντιπρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ, κάλεσε στην κινητοποίηση αύριο Πέμπτη στις 10 π.μ. στην πύλη του νοσοκομείου, επισημαίνοντας ότι «το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας είναι η μετατροπή των νοσοκομείων σε κέντρα αντιμετώπισης μίας νόσου. Ηδη έχουν δημιουργηθεί πολύμηνες λίστες αναμονής για απλά ιατρικά ραντεβού, χειρουργεία, έμειναν πίσω θεραπείες καρκινοπαθών και χρονίως πασχόντων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ