Πέμπτη 10 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γ. ΠΑΤΑΚΗΣ
Να αποκατασταθούν πλήρως!

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στην Επιτροπή Γεωργίας

Σε μερικές περιοχές η καταστροφή των εσπεριδοειδών είναι πλήρης

Eurokinissi

Σε μερικές περιοχές η καταστροφή των εσπεριδοειδών είναι πλήρης
Την άμεση και συνολική αποζημίωση των καλλιεργητών καθώς και τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τη χρηματοδότησή της, ζήτησε με παρέμβασή του στην Επιτροπή Γεωργίας ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πατάκης, για τη σημαντική απώλεια εισοδήματος που θα έχουν οι αγρότες εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε την Ελλάδα.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ειδικότερα, τόνισε: «Το τελευταίο διάστημα, από τις 15/12/2001 στην Ελλάδα είχαμε πολύ άσχημα καιρικά φαινόμενα, με έντονες χιονοπτώσεις και πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη την Ελλάδα και τα νησιά, που σε ορισμένες περιοχές, όπως για παράδειγμα στη Λάρισα της Θεσσαλίας, ξεπέρασαν τους -24 βαθμούς Κελσίου. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τον παγετό που συνεχίζεται και την έλλειψη των κατάλληλων υποδομών είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν υλικές καταστροφές στα κηπευτικά, στα καρποφόρα δέντρα, σε αποθηκευμένες παραγωγές, στα ελαιόδεντρα, στα αμπέλια και σε άλλες καλλιέργειες και σημαντικές ζημιές σε εγκαταστάσεις και υποδομές.

Οι καταστροφές αυτές και ιδιαίτερα όσον αφορά τα ελαιόδεντρα, στα καρποφόρα δέντρα και στα αμπέλια, δεν αφορούν μονάχα τις παραγωγές του 2002 αλλά και το ίδιο το φυτικό κεφάλαιο, ενώ μεγάλες είναι οι καταστροφές και στο ζωικό κεφάλαιο και την κτηνοτροφία, θανάτους ζώων και κατάρρευση των ποιμνιοστάσεων. Η κακοκαιρία συνεχίζεται ακόμα και σήμερα με αποτέλεσμα να συνεχίζονται οι καταστροφές στην Κεντρική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στα νησιά και πολλές περιοχές κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ελλάδας με τα χαμηλά εισοδήματα, το χαμηλότερο των κρατών μελών της ΕΕ, δε θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τόσο μεγάλα οικονομικά βάρη. Γι' αυτό προτείνω στην Επιτροπή αλλά και σε εσάς προσωπικά κ. πρόεδρε, να προταθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συμμετάσχει αποφασιστικά στη χρηματοδότηση των αποζημιώσεων και μέσα από κάποιο πρόγραμμα στην αντικατάσταση του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ