Πέμπτη 10 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
«MERRILL LYNCH»
9.000 απολύσεις, επιπροσθέτως

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Αλλοι 9.000 εργαζόμενοι θα «θυσιαστούν» στο βωμό των κερδών, αφού η αμερικανική τράπεζα επενδύσεων «Merrill Lynch» προτίθεται να περικόψει τις θέσεις εργασίας και να αναλάβει το βάρος των 2,2 δισ. δολαρίων που συνεπάγονται οι απολύσεις, για το τέταρτο τρίμηνο, στο πλαίσιο μιας ευρείας αναδιάρθρωσης, προκειμένου να προσαρμοστεί στις δύσκολες συνθήκες της αγοράς.

Με τις τελευταίες απολύσεις, η τράπεζα πιστεύει ότι θα περιορίσει το λειτουργικό της κόστος κατά 1,4 δισ. δολάρια το χρόνο από το τελευταίο τρίμηνο και εφεξής και ανακοίνωσε επίσης ότι τα λειτουργικά της κέρδη το τέταρτο τρίμηνο, εξαιρουμένων των έκτακτων επιβαρύνσεων, αναμένεται να μειωθούν μεταξύ 48-50 σεντς ανά μετοχή και οι προβλέψεις για τα έσοδα θα είναι 8% χαμηλότερα από το προηγούμενο τρίμηνο, εξαιτίας του μειωμένου όγκου συναλλαγών ομολόγων και των μειωμένων επενδυτικών δραστηριοτήτων της τράπεζας, εξαιτίας της διατάραξης του τομέα μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

Οι σχεδιαζόμενες απολύσεις είναι η τελευταία κίνηση του νέου διευθυντή Σταν Ο' Νιλ, προκειμένου να αναπροσαρμόσει τη θέση της τράπεζας στην αγορά και θεωρείται η πιο ριζοσπαστική μεταξύ αυτών που έχουν υιοθετήσει οι ομόλογες τράπεζες στη Wall Street, προκειμένου να κάνουν τις κατάλληλες προσαρμογές στη συνεχιζόμενη κάμψη που παρατηρείται στους τομείς διαμεσολάβησης για την είσοδο εταιριών στο χρηματιστήριο και για τις συγχωνεύσεις ή εξαγορές. Η «Merrill Lynch» μείωσε το προσωπικό της μετά την παύση των πληρωμών από το ρωσικό κράτος το 1998 και επαναπροσέλαβε κάποιον αριθμό μετά τη βελτίωση των συνθηκών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ