Τρίτη 17 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Προσφορά

Μπροστά στα γενέθλια του Κόμματος, τον εορτασμό του Πολυτεχνείου αλλά και αντιδρώντας στο πρόστιμο που επιβλήθηκε στο ΚΚΕ, επειδή δεν δίνει τα στοιχεία όσων το ενισχύουν οικονομικά, σύντροφοι, οπαδοί και φίλοι του Κόμματος προσφέρουν οικονομική ενίσχυση προς το Κόμμα, μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Τζιτζιφιών - Καλλιθέας, το ποσό των 1.000 ευρώ.

Οσο ενισχύεται το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατή θα γίνεται η φωνή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Θα δυναμώνει η μάχη για την υγεία του λαού, ο αγώνας για να μην πληρώσει ξανά ο λαός την οικονομική κρίση. Θα ενισχύεται η πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για μια Ελλάδα χωρίς φτώχεια και πολέμους, με εργατική εξουσία, σοσιαλισμό.

Η αστική τάξη προσπαθεί με κάθε τρόπο να φιμώσει τη φωνή της εργατικής τάξης. Την ώρα που καθημερινά αποκαλύπτονται οι εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες, για τη μη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας και τη μη λήψη μέτρων σε χώρους, όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, χώρους δουλειάς, σχολεία κ.λπ. η κυβέρνηση επιμένει στο παραλήρημα για τον μη εορτασμό του Πολυτεχνείου. Σε μια προσπάθεια να ενοχοποιήσει τον λαό και τις διεκδικήσεις του, με περίσσιο θράσος, είπε ο υπ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, «οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια».

Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία, κάποιος την έγραψε στον τοίχο με μπογιά. Ηταν μια λέξη μοναχά «Ελευθερία»... [...] Με κόκκινες πινελιές απ' το αίμα του αγωνιζόμενου λαού και της νεολαίας στον δρόμο του αγώνα, γράφτηκαν τα γνήσια αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα. «Κόκκινες Πινελιές» που σημάδεψαν τόσο την Ιστορία όσο και το σήμερα. Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα του λαού και της νεολαίας θα ακουστούν και φέτος. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας διδάσκει... Ντροπή και αίσχος σε όσους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την πανδημία για να επιβάλλουν «σιωπητήριο».

«Το Πολυτεχνείο ζει! Εξω οι ΗΠΑ - Εξω το ΝΑΤΟ»: Δυνατά θα ακουστούν και φέτος, αν και κάτω από τις μάσκες, τα γνήσια αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα που πριν από 47 χρόνια συγκλόνιζαν τη Αθήνα με την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ