Τρίτη 17 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το Δημόσιο αρνείται την αποζημίωση για την αδέσποτη σφαίρα που σκότωσε τον 11χρονο

To Δημόσιο αρνείται, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, να καταβάλει αποζημίωση για τον 11χρονο Μάριο που έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα στο σχολείο του στο Μενίδι. Το Δημόσιο προχώρησε σε άσκηση έφεσης και στέλνει την υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο, ισχυριζόμενο ότι «δεν νοείται ευθύνη του Δημοσίου σε περίπτωση ζημιών που προκαλούνται εξαιτίας τυχαίων γεγονότων ή γεγονότων που οφείλονται σε ανωτέρα βία».

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην έφεση, το δικαστήριο καταλήγει σε αυθαίρετο συμπέρασμα σχετικά με την έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή και «υποκαθιστά ανεπίτρεπτα και αυθαίρετα τη διοίκηση και συγκεκριμένα τα όργανα της ΕΛ.ΑΣ., που δρουν υπό συγκεκριμένες συνθήκες, έχουν την τεχνογνωσία και τον επιχειρησιακό έλεγχο και εκπονούν τα σχέδια και την εποπτεία - αστυνόμευση...».

Σύμφωνα πάντα με όσα είδαν τη δημοσιότητα, το Δημόσιο αδυνατεί να καταβάλει στην οικογένεια του θύματος το ποσό, καθώς δυσκολεύεται να καλύψει τις τρέχουσες υποχρεώσεις που απορρέουν από προηγούμενα μνημόνια και δεσμεύσεις, η πληρωμή των οποίων θα κινδυνεύσει από την καταβολή αποζημίωσης στην οικογένεια του μαθητή. Ετσι, καλεί το Δικαστήριο να επανεξετάσει και το ποσό που πρέπει να καταβληθεί στην οικογένεια.

Υπενθυμίζεται ότι 3,5 χρόνια έχουν περάσει από τη μέρα που το 11χρονο παιδί έχασε τη ζωή του μέσα στο σχολείο του στο Μενίδι από αδέσποτη σφαίρα και οι αρχές δεν κατάφεραν ακόμα να εντοπίσουν τον δράστη. Το κράτος αποποιείται επί της ουσίας την οποιαδήποτε ευθύνη και αρνείται να καταβάλει στην οικογένεια του μαθητή της Ε' Δημοτικού το επιδικασθέν από το Διοικητικό Πρωτοδικείο ποσό των 500.000 ευρώ ως αποζημίωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ